A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Tavasz ?

2010.02.21. 21:38 Milu75

Vasárnap:

Itt a tavasz! : Nagyék kivonultak a kertbe! :D
De tényleg: Annyira szépséges, napsütéses idő volt ma, csak úgy hívogatott a kert. Reggel gyorsan elintéztük a benti takarítást, majd kiszabadultunk. Nekiálltunk a málnát felkarózni vagy mi... Majd a kis kerítést elkészíteni, ami majd a kutyókat hivatott távol tartani a gyümölcsöstől. Azért van erre szükség, mert tavaly pl. a málna és eper termésünk szerintem 90%-át Ők ették meg. Na nem sajnálom tőlük, csak az elosztási arányokon változtatnék egy kicsit. :) Szóval a kerítés szépséges lett és egyúttal a veteményes bejáratát is lezártuk. Ott ugyanis nem "fosztogattak", csak a nagy rohangálásban bizony nem kevés növényke végezte letörve, letaposva... :( De nem kell Őket félteni: maradt elég területük rohangálni! 

Munkáink és ebéd után vendégeink érkeztek. Szülein jöttek át és még ajándékot is hoztak. Szépséges és illatos liliomot kaptam és egy láda díszkövet a leendő sziklakertbe. Nagyon szépek!!! :) Köszönöm!

A látogatás után még elnéztünk a barkácsboltba, bár ma mégsem vettünk semmit. Amit kinéztünk, azt végül mégis otthagytuk és megbeszéltük, hogy tovább gyűjtünk egy "komolyabb", de mindenképpen masszívabb zuhanykabinra. :)

Este pedig még beugrottunk Szüleimhez, ami tervben is volt. Bescanneltem pár térképet, útvonalat, hogy feltölthessem majd a Túra-blogba.
Hazaérve pedig már nem volt más vágyunk, csak a kádba ülni. Petinek is irtó fárasztó volt a nap, de nekem még fájdalmas is. Éppen amikor az első, régi málna karót húztam ki a földből... Megint belenyilallt valami a hátamba. Azóta is fáj és nehezen hajolok. Asszem ez már nem a súlyzózástól van, mert 2 hete hozzájuk sem értem. De akkor mitől??? Már egy sima kertészkedést is bemelegítéssel indítsak? :O

Állatkákról: Kutyókák persze egész nap kint voltak Velünk, majd este Szüleimhez is átjöttek. Mindenhol szuper jól viselkedtek. Rohangáltak, kergetőztek, szaglásztak, Masnika még frizbizett is Apa-gazdival egy keveset...
Cicáéknál ma volt furminálás nap. Talán már egyre kevesebb szőr jön ki belőlük... Talán. Viszont ma még karmokat is vágtam. Elsőre azt hiszem, nagyon jól sikerült. Vilmosnak sikerült mind a 18 lábujját kozmetikázni. Ábel és Zeusz csak a mellső tappancsait hagyta. Lola volt a legnehezebb eset: Neki asszem összesen csak 4 vagy 5 karmát sikerült levágni. Az első kettőt még simán hagyta, aztán egyszer csak megijedt és hanyatt-homlok menekült. A harmadikat sikerült levágnom neki, mikor kifelé nézelődött a nyitott ablakon. De ez után is elfutott. Tettünk még egy kísérletet, mikor Apa-gazdi megfogta, Én meg vágtam. Na itt is sikerült egy karmot "kivégezni", de utána már nem akartuk kínozni. Édesem... Nem tudom, miért fél ennyire. :O A többiek olyan simán hagyták, még el is nyúltak közben. Na de remélem, Lolinál is változik majd a dolog. :)
Ja, hogy miért van szükség a karomvágásra? Mert ha már túl hosszú, akkor tépkedik... :( Lolinál ma délután is láttam, olyan kis buta, majd rájön, hogy jobb ha lekezelem neki! 

Képek, képek... :)
Első munkánk: Málna támasz. 
Ilyen volt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Régi karók nélkül...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Készül az új:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nem tudom, mennyire látszik, de készen van! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megkezdődött a kerítés projekt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alakul...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Peti eleinte csak beszúrta...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ahol nem engedett a talaj, ott rásegített. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Egész jó lett:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Egy kis szőlő metszés: Csak hogy hozzáférjünk az itteni kerítéshez...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Készen már ebéd után lett: A bejárat...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


És bentről:
Azt nem is mondtam, hogy a kint lévő eper ültetvény beköltözik a veteménybe.
A mostani helyén pedig majd fű lesz! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Míg Mi dolgoztunk, manócskák jól elvoltak... :)

Levezetésnek Masnika még frizbizett is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Majd bent kajcsi: Cicuknak is... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Utána idill: itt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


És ott... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ajándékaim:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prémium: Legyen egy nagyon nem ide illő, de nekem egészen tetsző csempe.
A konyhába gondolnám... Ma láttuk, mikor nézelődtünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

7 komment

Címkék: tavasz kutya ajándék macska süti lola kert ábel málna zeusz kerítés hát frizbi masni vili vetemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr241779423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok,
Ismét dolgos napotok volt, nagyon csinos a kerítés! A zuhanykabinhoz egy jó tanács, bár ezt ti is tudjátok, ez csak megerősítés: ne vegyetek 4 mm-es üvegűt. Nekünk olyan van, már mind a két ajtaja összetört 1000 darabra. Az egyik már az összeszerelés közben Zs kezében, csak úgy magától... de a másiknak sem kellett sok. Nem tudom, a 6 mm elég-e, vagy 8 kell... de a 4 az semmi!
@Krisztinca: Szióka,
Köszönjük a tanácsot, szerintem megfogadjuk.
Pont ez a problémánk egyébként, hogy ami jó, az drága. Viszont már nagyon kell, mert 2 éve kabin nélkül használjuk és úszik a fürdő.. Ázik a fal... :(
Puszi neked!
Milu
Szia Milu! Még egyszer boldog születésnapot! :)Mikor a blogod olvasgatom, mindig elkezd hiányozni az otthoni, szüleimnél lévő kert :)

Szép a csempe amit kinéztél, de tapasztalatból egy dolgot érdemes végiggondolni...minél több fuga, annál több puceva :P

Puszi:
Dittke
@Dittke: Szióka,
Köszönöm itt is! :)
A csempe pont azért is tetszik, mert ha jobban megnézed, olyan nagy, mint a sima csempék. Szóval 25x25 ha jól emlékszem.
Persze ettől még a kicsi közé is bemehet a kosz... :O
Puszi: Milu
Szia Milu.
Nem várom meg a mai bejegyzést, mert akkor már csak holnap olvasnád el, hogy nagyon boldog születésnapot kívánok! :))
üdv: Mócika
@teca1258: Szia!!!!
De jó, hogy írtál! Olyan régen hallottam felőled, már féltem, hogy eltűntél... :(
Nagyon szépen köszönöm a köszöntést!!!
Puszi: Milu
@Milu75:
Minden nap olvasom a blogot, addig nem fekszem le. :)Csak nem írok kommentet, mert csak ismételni tudnám magam.Kutyuk, cicuk aranyosak, Ti pedig nagyon szorgalmasak vagytok.
üdv: Mócika
süti beállítások módosítása