A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Gerincfestés

2013.06.04. 22:51 Milu75

Kedd:

Ma megtörtént.
Reggel nagyon figyeltünk a manóra. Míg a többiek reggeliztek, addig Zeusz bent maradt velem a hálóban. Peti megetetett mindenkit, majd "kiengedett" minket a szobából. :) Zeuszka drágám azonnal a tálja felé vette az irányt. :( Aztán nézett ránk a kis ártatlan nézésével. Nagyon tündérke... A vizeket is elvettük mindenhonnan, így aztán a többiek is értetlenkedtek egy kicsit. Láttam, hogy sorban keresik a tálakat... Ábelnek sikerült adnom, vagyis Ő beleivott, mikor pár percre leraktam. A többiek csak kuksiztak. :) A kutyók voltak a legaranyosabbak, mert nagyon ki akartak menni a kertbe. Aztán mikor kiengedtük őket, csak a teraszra mentek az itató tálhoz. :) Kis okoskák!

Készülődtünk és indultunk... Zeuszka bement a hordozóba, beraktuk a kocsiba és indultunk. Peti hátra ült, hogy Zeusz mellettem lehessen az anyósülésen. :)
Az egyetemen már vártak minket. Kicsit ücsörögtünk a váróban, utána viszont név szerint szólították Zeuszt. Ehhez is tartozik egy aranyos szitu, mert mikor kiszóltak hogy Zeusz, akkor egy hölgy is elindult a Németjuhász kutyusával. Nagyon sokan mosolyogtak a váróban. :)

Na de ugye bementünk. Aláírtam egy beleegyező nyilatkozatot... És persze el is sírtam magam. Illetve csak jöttek a könnyek. Mert nem sírtam, csak... elérzékenyültem. Mondtam a dokinak, hogy akkor írom alá a papírt, ha megígéri, hogy minden rendben lesz. Azt mondta, hogy Ő mindent megtesz, hogy minden rendben legyen, nyugodjak meg. Rendes volt és együttérző. :)
Elköszöntem Zeusztól, mondtam neki, hogy legyen nagyon ügyes és bátor. És este jövök érte!!! Mert a doki azt mondta, kb. akkorra lesz majd jól a cicu, de már olyan is volt, hogy valakit bent tartottak éjszakára. Hiszen megviseli Őket ez a vizsgálat. :( Fájó szívvel indultam haza és mikor Petit felhívtam a hírekkel, megint elsírtam magam... Abban maradtunk a dokival, hogy délben telefonálok az eredmények miatt. Erre már 11 óra után pár perccel csörgött a telefonom és a doktor úr keresett. Azt mondta, mehetek Zeuszért. Annyira jól ébredt, hogy haza is hozhatom. :) Az eredményről csak annyit mondott, hogy nem találtak semmit, teljesen negatív az eredmény. :O

Készülődtem hát, majd még elmentem egyet tankolni és irány vissza az egyetem. Zeuszka már a rendelőben várt rám. A hordozójában feküdt és kuksolt kifelé. Azért látszott rajta, hogy altatva volt, de ahhoz képest tényleg éber volt a manó. :) Megnéztem a röntgenfelvételeket. Látszott, hogy szépen mindenhol végigfolyt a kontrasztanyag a gerincen. Tehát semmi olyan dolog nincsen, ami kívülről nyomná Zeuszka gerincét. Eszerint azt nem mondhatják biztosra, hogy belül nincsen valami daganat féle, de ha van is, a esetleg nagyon kicsike, ami mellett elfolyhat az anyag. De ugye erre sem gondolunk!

Most a következő lépés az, hogy Zeusz kap egy gyógyszert, fájdalomcsillapítót. Oxycort a neve, ha jól írom. Ezt már ismerem, Masninak is ezt adtuk a térdműtétjei után. Tehát ez valami elég erős, csontfájdalomra való készítmény lehet... Egy hét múlva kell telefonálnom és akkor megbeszéljük, hogyan változott a cica állapota. Ha ez a gyógyszer nem hoz eredményt, akkor váltunk egy másikra, egy egészen más hatóanyagosra.

Szóval eljöttünk. :) Még összefutottam Masni bőrtgyógyász dokinénijével is, aki rám köszönt és még meg is kérdezte, hogy hogy van Masni. :) Nagyon jól esett, hogy emlékezett rám/ránk és még Masnira is. Beszélgettünk, de csak pár percet, hiszen ott volt Zeusz a hordozóban...

Hazaautóztunk. Kiengedtem Zeuszt a hordozóból, amikor azért megijedtem egy kicsit. Valószínűleg csak az altatás miatt, de nagyon dülöngélve közlekedett. Kicsúszott a lába és pár méter után le is feküdt a padlóra... Elbotorkált a vizes tálkáig, majd megint lefeküdt. Felraktam a fotelba, ahol mostanában pihenni szokott és el is aludt. <3 Egészen estik ott feküdt, míg el nem mentem Apa-gazdiért.
Mire együtt hazajöttünk, már ücsörgött és ugyanúgy jött a többiekkel a tálkájához és kérte a vacsiját. :) A járása visszaváltozott, de ugrani még nem akart. Feltettem a pultra és evett is rendesen!!!

Most azóta is alszik. :)

Délután, mikor Zeuszka már lepihent, Én nekiálltam cseresznyét eltenni. Peti már tegnap leszárazta az egész ládányit, nekem most válogatnom kellett, megmosni, üvegekbe rakni, megcukrozni, majd "megfőzni". :) Egy adaggal készen is lettem, mire Petiért indutam... A második adagot már este raktam oda főni.
És közben egy adag ruhát is kimostam. :) Nem volt hiábavaló a szabi. ;)

Képek:
üvegek...
01_uvegek.jpg
Cseri megmosva:
02_cseri_megmosva.jpg
Üvegben!
03_uvegben.jpg
Cukor:
04_cukor.jpg
És forralás!
05_fozes.jpg
Kert: borsóóóó! :)
06_borso.jpg
Mahónia szépséges :)
07_mahonia.jpg
Egy évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: cseresznye betegség kert borsó zeusz befőtt mahónia

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr665345476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása