A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

XXII. túra

2013.10.13. 22:40 Milu75

Vasárnap:

Nagyon ködös időben indultunk neki a mai napnak. Ennek ellenére egy röpke pillanatra sem merült fel bennem, hogy ne menjünk. :) Bíztam az időben, ami már annyiszor bebizonyította, hogy ha mi kirándulni megyünk, akkor szép lesz. ;) És tényleg!
Az autópályán ugyan még Peti azt monda, hogy nem mer gyorsan menni, mert nem lát semmit a tejködben... Aztán mikor megérkeztünk, még a parkolóban is köd volt, de már látni véltük a napot. Egyre vékonyodott felettünk a felhőréteg. :)

Mire mindenki megérkezett, már biztos voltam a napsütésben. Egy rövid eligazítás után pulóver nélkül indultam neki a távnak. Igazam is lett. Mire az első elágazáshoz értünk, totál kimelegedtem. :D És a nap is kisütött. (y)

Bementünk az erdőbe, fel a hegyre, ahol megint megpihentünk, illetve bevártuk egymást, ahogy mindig is szoktuk. Kutyák persze megtalálták az első pocsolyát és megmártóztak. Vagy csak belegázoltak és ittak is belőle. :O Jó volt a hangulat. Élvezték a szabadságot, az erdőt, az új szimatolni való szagokat. :)

Mikor mindenki felért, még itattunk, majd tovább indultunk. Enyhén lefelé, megcélozva egy nagy tisztást, ahol szintén lepihentünk, most már egy kicsit hosszabb ideig. Itt tartottuk meg ugyanis az agytornát. Mindenki kapott egy 10 kérdésből álló, kutyákkal és az erdővel kapcsolatos kérdéseket tartalmazó tesztet.
Közben ment a rohangálás, labda dobálás, beszélgetés, fotózás és persze csodáltuk, ahogy a völgyből felszáll a pára. Visszanézve nagyon izgalmas látvány volt ahogy a csodaszép őszi színekben pompázó erdő mögül gomolyog a felhő, miközben ott ahol állunk, már hétágra süt a nap. Ritkán látunk ilyet.

Lassan azért tovább indultunk... Ekkor már többekről is lekerült a pulóver. Tényleg nem gondoltuk, hogy október közepén ennyire lengén sétálhatunk. :)

Újabb elágazás, újabb tócsa után ismét lefelé haladtunk és elérkeztünk az erdőig. Előtte azonban egy hatalmas pocsolyán kellett átbucskáznunk. Na nem, sikerült mellette elmenni, hiszen már többen kijárták. Ezt a tócsát (Kisebb tavat) nyáron is itt találtuk, mikor előtúráztunk. Valamiért megmarad itt a víz...
Szóval a gazdik egyesével átkeltek a tavacska mellett, azonban a kutyák nem követték a jó példát. Igen sokan gázoltak a vízbe, már-már nyakig el is merültek benne. :D

Innentől kezdve megint az erdőben haladtunk. Egy hosszú egyenes szakasz következett... Sétáltunk, beszélgettünk, miközben kutyáink mellettünk bandukoltak vagy éppen futkároztak körülöttünk. A talaj sáros volt ugyan, de nem annyira, hogy a cipőnkre ragadjon a sár és még el sem csúsztunk. Valószínűleg ez az igen száraz nyárnak köszönhető. Hiszen esett ugyan éjjel az eső, mégis másnapra be tudta nyelni a talaj a nedvességet.

Mikor kiértünk az erdőből, megint egy réten találtuk magunkat. :) Itt pihenhettünk egy nagyot,mielőtt visszaindultunk volna a parkolóba. Oké, a pihenő nem mindenkire igaz, hiszen most következett a vetélkedő, vagyis a "ki mit tud?". Néhány kutyus és gazdi bemutatta mi mindent tudnak az okos kutyák. Mondhatom, hogy mindenki nagyon ügyes volt. Körben ültünk és ámultunk a cuki kutyusok láttán, akik pacsit adtak, ugrottak, pörögtek, dobozba másztak vagy éppen árnyékot kergettek. :) Nagyon élveztem! A helyezések szavazás alapján alakultak ki...

Közben kijavítottam az agytorna teszteket, majd összesítettük mind a vetélkedő, mind a "Ki mit tud?" szvazatokat. Nagyon szépen köszönöm gazdi társaimnak a segítséget, nélkületek nem lettünk volna ilyen gyorsak. :)
Mivel az agytornában többen is elérték a maximális 10 pontot, ezért a már jól ismert szétlővő kérdésekkel döntöttünk. Mivel a Börzsönyben kirándultunk, most eme hegységgel kapcsolatban tettem fel kérdéseket. :)

Döntetlen alakult még ki a kedvencek választásásnál is terrier kategóriában. Természetesen a két tündér kölyök kutya kapták a legtöbb voksot. Így ott is dönteni kellett. Most már csak rájuk szavaztunk...

Mikor minden végeredmény kialakult, tovább indultunk, azaz most már vissza a parkolóhoz, ám nem ugyanazon az úton. Most egy kis ösvényen mentünk be az erdőbe, majd egy újabb elágazás után értünk vissza a reggel megmászott hegy "tetejére". Innen már csak leereszkedtünk a völgybe, majd visszaérkeztünk a parkolóba. Mivel mindenki tudta az utat, ezért innentől már nem álltunk meg bevárni egymást, hanem találkoztunk a parkolóban. :)

Így leírva nem is tűnik olyan érdekesnek, pedig nagyon jó volt a hangulat. Mindenki jól érezte magát, élveztük a friss levegőt és szívtuk magunkba a D-vitamint. :D Lefárasztottuk a kutyáinkat, akik eldőltek hazafelé a kocsiban. (y)

A mieink szokás szerint jól viselkedtek. Bár azt nem tudom, Süti keresgélt-e a földre rakott táskákban, viszont most Masnit kaptuk rajta, ahogy nyakig benne volt már egyben. :O Mindezt persze csak itthon láttam valaki más fényképein... Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok rá. Eszméletlenül sokat haladtunk a behívás terén. Na nem azért mert elszaladna, hanem inkább az ugatás a probléma. Egyszerűen odaáll egy másik kutyus mellé és ugat, ugat, ugat. Gondolom játszani szeretne vele... A mai túrán Natasát nézte ki magának. Viszont kb. 2 hete gyakoroljuk ilyenkor a behívást. Igazából nekem elég lenne, ha csöndben maradna, de ahhoz fogalmam sincs, hogyan kezjek neki. Szóval ilyenkor magamhoz hívom... És amiért büszke vagyok rá, hogy jön is. :) Persze mikor a réten labdázott Ritával, akkor megszűntem létezni számára. :( Akkor hiába szóltam, kiabáltam, Masni csak a labdát látta. Van még hova fejlődni... Mert nem is az a baj, ha labdázik, hiszen azt nagyon élvezi. Csak mikor már indultunk, na akkor kellett volna a gazdáig követnie.

A parkolóban még megtartottuk a díjátadót, köszöntöttük a szülinapos kutyusokat, aztán hazaindultunk. Süti és Masni elterültek a hátsó ülésen és meg sem mozdultak hazáig. <3

Szokás szerint sok-sok képünk van:
Reggeli köd, még úton:
001_palyan_kod.jpg
Megérkeztünk. A parkolóban még mindig köd van...
002_parkoloban_meg_kod_van.jpg
Üdvözlő kis csomag mindenkinek jár. :)
003_szotyi_muffin_mit_kapunk.jpg
Terrierek :)
005_terrierek.jpg
Beaglek is...
006_gyulekezo_beaglek.jpg
A gazdiknak "népszámláló" cukorka jár:
Erőt az az útra, plusz ebből számolom vissza, hányan is voltunk ;)
007_udv_cukorka.jpg
Gyűlünk...
008_gyulunk_gyulunk.jpg
Induljunk már!
009_miro_bojli_induljunk_mar.jpg
Indulás: először betonúton...
010_indulunk.jpg
011_betonuton_megyuk.jpg
012_betonuton_indulas.jpg
Be az erdőbe. Már süt a nap!!! :)
013_be_az_erdobe.jpg
Felfelé...
015_felfele.jpg
014_indulunk_felfele.jpg
016_fent.jpg
A fenti tócsa:
017_dagonya.jpg
Lankásan le...
018_tovabb_lefele.jpg
Visszanéztünk a völgybe, ahol a parkoló van:
019_visszanezve_para.jpg
Elértünk a tisztásra:
020_iranya_a_ret.jpg
021_reten_sokan.jpg
Agytorna:
022_agytorna.jpg
023_agytorna2.jpg
024_agytorna3.jpg
025_agyorna4.jpg
026_agytorna5.jpg
Labdázás!!! :)
027_rita_dobja_fussunk.jpg
029_szaladas_oda.jpg
028_hozzak_vissza.jpg

Itt hagyjuk ezt a csodás tisztást:
030_megyunk_tovabb.jpg
031_elhagyjuk_a_tisztast.jpg

Újabb elágazás...
032_elagazasban_oszi_szinek.jpg
033_dagonya_itt_is_van.jpg
034_muffin_masni_benne.jpg
Innen lefelé...
035_tovabb_koves_resz.jpg
Lent, a nagy dagonya tavacska...
036_dagonyas_atkeles.jpg
037_dagi_benne.jpg
038_tobben_benne.jpg

Nem kicsi...
039_nem_kis_viz.jpg
Sikerült! :)
040_sikerult_atertunk.jpg
Innen az erdőben:

041_egyenesen_erdoben.jpg
042_szepseges_sarga_erdoben.jpg
Szokásos elágazásunk. :)
043_elagazasban_bevaras.jpg
Aztán tovább...
044_aztan_tovabb.jpg
045_megyunk_jovunk.jpg
Szép erdő! :)
046_erdo_szeeeeeeep.jpg
Na mi? Elágazás ;)
046a_elagazas_tabla.jpg
047_elagazas_ret_elott.jpg
tovább...
048_tovabb.jpg
Réten:
049_retre_ertunk.jpg
050_virag.jpg
Álljunk össze egy csoportképre! ;)
051_csinaljunk_csopotkepet.jpg
052_csinaljuk2.jpg

39 kutya, 49 gazdi:
053_csoportkep_39_49.jpg
Aztán lepihentünk... Körbe:
053a_reten_pihi_nagy.jpg
Középen a "Ki mit tud?" :)
054_bmutato_pato.jpg
közben pihi...
055_kozben_pihi.jpg
056_pihi2.jpg
057_pihi3.jpg
057a_pihi_tacsik.jpg
057b_pihi_szofi.jpg
057c_pihi_tunde.jpg
061_pihi4.jpg
Agytorna döntő:
060_agytorna_donto.jpg
közben múlatjuk az időt...
kincs keresés :)
058_natasa_as.jpg
kunyerálás :)
059_kaja_osztas_susu.jpg
puszi!!! <3
062_zoya_polo_puszi.jpg
hancúr!
062a_zazi_szofi_jatek.jpg
062b_jatek2.jpg

Tombolás :D
064_meg_jatek_terrierek.jpg
065_terrierek2.jpg
066_terrierek3.jpg
Szavazatok összesítése:
063_szavazatokat_oszesitunk.jpg
Majd indulás tovább!
067_indulunk_tovabb.jpg
Vissza a parkolóba:
068_koves_uton.jpg
Ösvényen...
069_osvenyen.jpg
070_osvenyen_vissza.jpg
Erdő...
071_meg_erdo.jpg
072_erdo2.jpg
utolsó elágazás:
073_itso_elagazas.jpg
Innen már csak lefelé:
074_lefele_indulunk.jpg
076_szinek.jpg

079_lefele.jpg
Bárki bármit mond: Az ősz csodás!
077_mellettunk_erdo.jpg
078_szepseges_oszi.jpg
080_rozsda.jpg
081_fel_lombkorona.jpg
Leértünk:
082_mindjart_leerunk.jpg

083_izgi_luk.jpg
Patak :)
084_patak.jpg
Gyönyörűűűű!!!
085_fak_kozott_a_nap.jpg
Visszaértünk a kocsikhoz:
086_visszaertunk_parkoloba.jpg
Díjátadóról csak pár kép: A kedvencek
087_kedvenc_terrier.jpg
088_kedvenc_beagle.jpg
089_kedven_tacsi.jpg
Egy évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kutya ősz kirándulás köd börzsöny erdő TúraCsapat

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr215588665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása