A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Őszi séta

2013.10.27. 22:24 Milu75

Vasárnap:

Na nehogy már otthon üljünk, ha itt a vasárnap. :) Pedig a hét elején még azt mondtam Petinek, hogy semmi tervünk a hétvégére, végre pihenhetünk. :D Na de egy sétát a barátokkal, csodaszép őszi időben nem hagyhatunk ki! ;) És ha már itt tartunk, a kutyák is nagyon megszokták, hogy minden hétvégén program van. Főként Masnin látszik, hogy igényli a mozgást, a társaságot, az élményeket. És tényleg sokkal szociálisabb már a kincsem. Persze ez egyelőre csak a barátokra igaz, viszont ennek örülök is. Idegenekkel legyen is bizalmatlan!

Szóval sétálni mentünk, miután egy órával többet aludhattunk az óraátállítás miatt. :) Nagyon jól jött. ;)
Pilisborosjenőre mentünk az Egri-várhoz, azaz most éppen pont oda nem, mert állati sokan voltak. Mindenki kirajzott ebben a szép időben. Ritkán van alkalmunk október végén pólóban és félhosszú nadrágban kirándulni. :O

Mikor megérkeztünk a parkolóba, már alig volt helyünk. Na akkor döntöttük el, hogy ismét a murvabánya felé indulunk. Sőt! A várat ki is hagyjuk, mert egyre csak érkeztek az autók és özönlöttek ki belőle a sétálni induló emberek. Nincs ezzel baj, nagyon is tetszik. De a kutyákkal inkább a tömeg-mentes utakat járjuk ilyenkor. :)
Elindultunk, beszélgettünk és fotóztunk! Nagyon szépséges ilyenkor az erdő, ám itt főleg kisebb bokrokkal találkozni. Rajta pedig szebbnél szebb és színesebbnél színesebb bogyókkal. Volt pl. egy még deres kék bogyós, ami olyan, mintha kökény lenne. És még most sem vagyok biztos benne, hogy nem az volt, viszont tüskét nem találtam rajta. Merthogy az iskolában úgy tanultuk, hogy a kökény, na az tüskés. :)
Kicsit arrébb volt még galagonya, csipkebogyó és sóskaborbolya is. Utóbbi már kissé fonnyadt, de finom. Bár ezt Én nem tudom, nem mertem megkóstolni. A fiúk ettek belőle, Ők azt mondták, hogy olyan az íze, mint az éretlen szilvának. És persze tele van vitaminnal. Hurrá! :)
Aztán egyszer találkoztunk két nénivel is, karjukban kosárkával, benne pedig csupa piros bogyóval. Szedték otthonra, hogy majd lekvárt főzzenek belőle. Gondoljuk... De a sóskaborbolyát is ők mutatták meg nekünk.

Tehát mentünk, sétáltunk, a mi sajátos módunkon. Összesen 4 km-t mentünk, amit sikerült 3 óra alatt megtennünk. :D Szerintem többet álltunk, mint sétáltunk, de a lényeg ilyenkor még mindig a társaság, a jókedv és hogy a kutyáink is jól érezzék magukat. Felfedezzenek új szagokat és futkározzanak kedvükre. :)
Egyszer még egy hatalmas pocsolyában is dagonyáztak. :D Mert jó lehet megkerülni, de belemártózni az igazi :D Belerohanni meg pláne. ;) Jó volt nézni a kis varacskos kutyáinkat.

Mi meg elérkeztünk a teve-sziklához, csak most lentről közelítettünk. Kíváncsi voltam ugyanis, hogy lehet-e ott majdan egyszer szalonnát sütni. És igen! Nem kijelölt helyen ugyan, de van tűzrakóhely. Nem is egy!
Csabi és Peti, na meg a kutyák le is mentek a barlangokhoz, mi meg fentről szurkoltunk neki és fotóztuk őket. Kutyáink pedig néha felszaladtak, majd azzal a lendülettel rohantak - mit rohantak? repültek! - is vissza a fiúkhoz. Zazi most is tornádóskodott. Ez a kis fél éves manó annyira életrevaló terrier, hogy csak na! Talán egy percre nem állt meg, de még nem is lassított. :O Imádnivaló!

Lassan visszaértünk a parkolóhoz. Nyitva volt a büfé, így ettünk egy-egy fagyit is. :) Ez is érdekes! Pár nap múlva november van és mi fagyizunk. :) Szuper!!! Ahhoz képest, hogy egy hónapja meg lefagytak otthon a virágok a kertben... :(

Még csináltunk egy csoportképet is. Na ennek is van egy mini története, mert az oké, hogy beállunk, na de hova tegyük le a fotógépet, hogy az megfelelő távolságban, stabilan és vízszintesen álljon, míg az időzítés alatt én odarohanok a többiekhez. Vaciláltunk, probálgattuk, de csak nem volt jó sehogy. És akkor Csabi elővette Bojli hordozó dobozát az autóból és megoldódott minden. :) Köszi!!!! :*

Délután itthon Peti még dolgozni akart valamit a kertben, de ahogy előre éreztem, inkább kanapén pihengélés lett az egészből.:) Plusz a kádba is beültünk. ;)

Képeink:
Parkolóban, tali...
02_parkoloban_tali.jpg
03-szagi.jpg
Induljunk!
04_indulasra_keszen.jpg
megyünk...
05_megyunk.jpg
Peti reggelit is kapott Tündétől. ;)
07_peti_kapta_tundetol.jpg
Őszi virág. :)
06_oszi_virag.jpg
Színkavalkád!
09_szinkavalkad.jpg
Deres :)
10_deres.jpg
Fotósok :)
11_fotosok.jpg
Megyünk...
08_megyunk.jpg
De sokszor megálltunk :D
12_sokat_alltunk_meg.jpg
Kutyik elöl...
13_kutyik_elol.jpg
14_elol2.jpg
Szagok ;)
15_szagok.jpg
Tombolós:
16_tombolos.jpg
futi...
17_futi.jpg
Kérünk szépen jutifalatot ;)
18_kerunk_kajat.jpg
Limbó: Avagy lógunk...
19_logunk.jpg
Nevetünk. :)
20_nevetunk.jpg
Murvabánya:
21_musrvabanya.jpg
Natasa és Masni: Masni vajon mit csinál? :)
22_natasa_masni_ugat.jpg
Hancúr:
23_hancur_banyaban.jpg
Menetelünk... :D
24_menetelunk_bent.jpg
Pózolás...
25_pozolas.jpg
Fenyős rész:
26_fenyok.jpg
Kunyerálás ;)
27_kerunk_kajcsit_csabi.jpg
Lent a vár:
28_lent_a_var.jpg
Fent hancúr: Zazi és Bojli30_hancur.jpg

Puszi!
29_zazi_bojli_puszi.jpg
Kutyagyerekek... Mi meg megint csak ácsorgunk :D
31_kutyagyerekek.jpg
Megálltunk az út közepén ;)
32_megalltunk_az_uton.jpg
Álljunk inkább a fenyő elé! (Peti fotózott minket)
33_fenyo_elott.jpg
Nem jutottunk messzire... Együnk!
34_eszunk.jpg
Erre le!
35_erre_le.jpg
Meredek volt... Az út:
36_meredek_volt.jpg
Susu, a terrier "idomár" ;)
37_susu_kutyakkal.jpg
Tovább...
38_tovabb.jpg
Fel!
39_fel.jpg
Bogyó!!! Sóskaborbolya: Berberis vurgaris
40_mai_bogyo.jpg
Indulunk megint lefelé:
41_indulunk_lefele.jpg
Kunyiznak ;)
42_kunyiznak.jpg
Menjünk tovább:
43_megyunk.jpg
Fent a vár:
44_fent_a_var.jpg
De mi most lent megyünk: Előttünk a dagonya! :O
45_lent_dagonya.jpg
46_dagonya_party.jpg

Süti neeeeeeem! Nem is lett koszos egyáltalán ;)
47_suti_nem_akar.jpg
Masni viszont már nyakig benne. :D
48_masni_nyakig_benne.jpg
"Gyere már kiiiiiiii!!!!" :)
49_gyere_ki_maja.jpg
Kis dagonyások <3
50_zazi_natasa_benne.jpg
Hopp! Egy lábnyom. :D
51_labnyom.jpg
Menjünk, nézzük meg a Teve-sziklát :)
52_felfele_megyunk.jpg
Teve-szikla lentről:
53_teve_szikla_lentrol.jpg
Barlangok:
54_barlangok.jpg
Két kis pötty be is ment ;)
55_suti_masni_bemegy.jpg
Pihenőhely nem messze...
56_pihenohely.jpg
Már a fennsíkon: Zazi és Bojli ügyesek voltak
57_zazi_bojli_jutifalat_vandatol.jpg
Masnika pedig almát kapott Tündétől. Vagyis szerintem elorozta Majától. :O
58_masni_almat_evett.jpg
Susu a gyerekekkel ;)
59_susu_gyerekekkel.jpg
Már a parkolóban: Csoportkép!
60_csoportkep.jpg
És egy plusz rágcsa, míg a gazdik dumcsiznak ;)
61_natasa_ragcsa.jpg
Egy évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: barátok kutya séta kirándulás pilisborosjenő egri-vár

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr355604874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása