Szombat:
Bár ma munkanap van, mi már jó előre kivettük ezt a napot szabinak. Most tudtuk összeegyeztetni, és betölteni az idei kolbász mennyiséget. :) Tehát igencsak munkás volt. ;)
Előre megrendeltük a húst, beszereztük a fűszereket és a belet is. A héten elmostam mindent előre...
Peti ma reggel ment a húsért, aztán sajna elég sokára jött haza. Úgy volt, hogy nyitásra ledarálják nekünk azt az összesen 50 kg-ot, de sajna a húsiparban is gondok vannak, kevesen vannak az üzletben... Ezért aztán csak akkor kezdték el ledarálni, mikor Peti érte ment. Ebben azért az a jó, hogy tuti friss a hús, na meg közben elmehetett kedves párom a piacra nézelődni. :)
Én közben itthon készülődtem. Kisöpörtem a garázst, majd fokhagymát pucoltam és préseltem, aztán elkezdtem "kiköltözni" a garázsba.
Lassan megérkeztek Bátyámék is, Peti is hazaért és kezdődhetett a töltés. A fiúk kivitték az asztalt is a garázsba, töltöttünk egy kis itókát, aztán jöhetett a fűszerezés és a gyúrás. Én belet mostam, Barbara újabb adag fokhagymát pucolt. Senki sem lazsált. ;)
Kellett is dolgozni, 50 kg hús nem mondható kevésnek. Két részletben készült az egész... Egész napos projekt ez ilyenkor. :) Persze azért délben, az első adag betöltése után le is teszteltük a készítmény sült kolbász formájában. Fincsi ebédünk volt. :)
Este pedig még el is vittük a füstölőhöz a három láda füstre valót, a "maradékot" pedig a mélyhűtőbe raktam, miután lemértem és bezacskóztam mindent. Ezek után már csak a mosogatás maradt, majd az elpakolás és végül nagyon jólesett lehuppanni a nappaliban. Fájt is a derekam, de megérte!
Képek:
Fiúk...
Hús:
Fűszerek:
Jól össze kell gyúrni!
A második adaghoz is kell fokhagyma:
Gombócok:
Töltés:
Készek... :)
Egy évvel ezelőtt...>>
Utolsó kommentek