A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Házunk kívülről

2008.02.15. 09:36 NaP

Nagy project a házépítés. Egy család életében talán ez jár a legtöbb kiadással. Nekünk még nem ért teljesen véget, ezért nem tudok érzelmek nélkül beszélni róla.
Mutatok néhány külső képet.


A ház elölről és oldalról




















Láthatjátok a ház kialakítását. Egy tömb, díszítés és kiugrók nélkül, szigorúan az egyszerűségre, építési és fenntartási költségek visszafogására törekedve.
Látszik, hogy a garázsajtó még nincs kész, csak deszkázva van. A házon épp a kábeltévés dolgozik. Lépcső és teraszépítés után megmaradt egy csomó beton. Ebből lett a ház elé és mellé ún. "járda" építve. 50 cm széles, 20-25 cm vastag beton, minden ágyazat, vagy alap nélkül.
Jó móka lesz majd feltörni és elvitetni a betont.


A bejárati ajtó adventi koszorúval


























A ház elé már hordtam termőföldet, ezért nem annyira hangsúlyos a lépcső nagy tömege. Frankó karcos, repedt élek. Talán mondanom sem kell, hogy egyetlen betontömbből áll az egész, alapozás nélkül. Jó móka lesz majd aláalapozni (már ha megoldható és nem kell széttörni az egészet).
Házszám, előtető.
Látszik még a kábeltévés, internetes csövek nyoma a falon.


Terasz lépcső a ház mellett




















Neobunkó módon a sóderről indítva, természetesen minden alapozás nélkül. Innen nem látszik, de a bezúdított, jól felhigított beton miatt hordósak lettek a lépcsőfokok. És persze irgalmatlan rondák.
Jó móka lesz majd a lépcsőt aláalapozni, a sódert elhordani úgy, hogy a lépcső ne rogyjon meg, majd végül a lépcsőt leburkolni!


Hátsó nagyterasz a kisterasz felől




















A hátsó teraszunkra nagyjából délután 2-3 tájban süt rá teljes egészében a nap. Tervezzük, hogy a direkt napsütéstől védendő áttetsző tetőt építünk fölé.
Ebből a szögből nem látszik jól, hogy az előtérben levő lépcsők is hordósak (lásd a kicsit feljebb írt mondatot az alapozásról és a burkolásról).
A teraszajtónál és a nappali fix ablakánál csemperagasztóval már fel kellett tölteni a teraszt, hogy ne befelé folyjon az esővíz.
Ha a burkolatot nem lehet majd úgy megépíteni, hogy egyszerre lejtsen majd kifelé, és a teraszajtó is nyitható maradjon, akkor majd jó móka lesz az egész betont feltörni, majd újra készíteni!


Kép a házról a kert felől




















Balra a sufni, aztán a kamra, konyha, étkező és nappali ablak. Fenn a padlásablakok. Oldalt a nappali és a hálószoba ablaka.
Előtérben a terasz, rajta virágok.
Egyszerű ház, nagyobbnak tűnik, mint valójában.


Kisterasz sufnival




















A sufninak itt még nincs ajtaja. Azóta lett.
Háttérben az eresz csapadékvíz gyűjtő hordóval. Látszik, hogy a terasz alapozása itt is kimaradt. A kép elkészülte óta már sok földet hordtam a terasz mellé, mert a víz rögtön elkezdte alámosni az egészet.
Lásd a fenti mókákat.


A kert a kizsaluzás után


























Hogy lássátok, hogy milyen jó móka volt eljutni a blog legelső posztjában szereplő állapotig.


Mindez bizonyítja, hogy az építkezés egy jó móka!

1 komment

Címkék: móka építkezés minőség betonozás

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr33340075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez jó móka :DDDD
süti beállítások módosítása