A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

"Költségvetés"

2009.01.16. 21:20 Milu75

Tegnap Márk segítségével végeztünk egy kis számítást a szmog-riadó kapcsán felmerült - vonat kontra autó - munkába járási lehetőségekről. Arra a következtetésre jutottunk, hogy mind kényelmi, mind anyagi okokból is megmaradunk az eddig jól bevált, autó aztán BKV párosnál. A következő táblázatban foglaltuk össze az anyagi részét:

BKV bérlet / 1fő9000,-  
Máv bérlet 10km8000,-  
Máv jegy menettérti /1 fő5000,-250,- / napkb. 20 nap
(9000,- + 5000,- )x228000,-  
    
Benzin 30km / 2fő10000,-500,-/ napkb. 20 nap
10000,- + (2x9000,-)28000,-  


Persze ehhez hozzá kell még adni pár dolgot. Ha vonattal járunk, akkor jegyet kell venni naponta, talán ritkábban. Általában csak óránként jár, amihez igazodni kell. És nem utolsó sorban igen gyakran késik, mint ahogy azt ma is tette hazafelé. Na meg gyalogolni kell, ami a fogyihoz és a kondihoz szuper, viszont baromi lassú...
Ha az autónál maradunk, akkor ezen kényelmi szempontokkal nem kell számolni, hiszen mi döntünk az időnkről és még sorban állni sem kell. Viszont bele kell számolni az amortizációt és a parkolási költséget. Ez utóbbi nem feltétlen velejárója a bejutásnak, mégis, ha biztonságban akarjuk tudni az autót nappal, akkor fizetnünk kell naponta 290,- összeget.
Ezen kívül még annyi, de annyi tényezőt kéne figyelembe venni, hogy azt már felsorolni sem érdemes: kezdve pl. ha majd itthon maradok a gyerkőcökkel, és Peti csak egyedül ül az autóban, máris borul az egész táblázat!

És eme kitérő után - ami igenis a blogba való, hiszen nem kis mértékben érint minket - jöhet a mai, megint csak nem olyan érdekes napunk:
Reggel készülődés, majd munkába bejutás. Petinek ma kicsit lazább napja volt, mint nekem. Ezért megint haza tudott jönni picit hamarabb. Míg Én tovább güriztem és lefaragtam kicsit a mínusz óráimból, Peti itthon szorgoskodott. Édes, itthon hagyott manóink gondoskodtak feladatról rendesen. Egészen a feje tetejére fordították az előszobát: Az egy dolog, hogy pisi is volt, de arra gondoltak, milyen jó muri lesz az ágyukat is a produktum közepébe vonszolni... Az ágy azóta is szárad, Mi pedig gazdagabbak lettünk egy hatalmas tapasztalattal: kutyának ezentúl csak műanyag ágyat veszünk! Abba tehetünk puha rongyikat, amiket szaggathat kedvére... De így sajnos ez borzalmas. :D
Cicókáinkról csak jó híreim vannak! Először is Zeuszka kezd teljesen meggyógyulni. Eddig bevallom, mindig hallgatóztam, mikor az alomban időzött, mert igen sokáig tartott neki... így történt ez ma reggel is: Az eddigi "pumpálós" pipitől eltérően, ma folyamatos csurit hallottam. Szerintem ez azt jelenti, hogy már nem kell erőlködnie és már - nagyon remélem - nem is fáj neki!!! :) Az antibiotikum és a gyógy-táp ezek szerint megtette hatását. Most még minimum fél évig ezt a tápot eszi és még 1 hónapig élvezheti a májkrémbe csomagolt C-vitamint. :)
Vilmoskával is előrébb léptünk. Ugyan még mindig le kell fogni, mikor cseppentünk a fülébe, de már egyáltalán nem rohan el utána és a cseppentés közben sem sunyítja hátra a fülét. Nekem is könnyebb dolgom van és szerintem neki sem fájhat annyira. Bele nem látok a fülébe, de nagyon remélem, hogy a sebesedés is begyógyult neki!!! :)

Megint iszonyú sokat sikerült írnom, pedig nem is terveztem... :)
Inkább nézzünk pár képet a manókról:
Reggel indulás előtt: Cicókák az asztalon...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lola velünk akart jönni: Ha nyitva lett volna Peti táskája, tuti belemászik! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pár esti kép: Peti bement a hálóba Tv-t nézni. Kutyók persze utána...
Eleinte hangoskodtak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aztán lenyugodtak... és bealudtak az ágyon! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eddigre már a cicók is lepihentek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ábel cicc, még álmosan...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Persze mostanra megint megy a hajcihő! Rohangálnak fel, s alá a házban... :)

Prémium képnek ma Lolát választottam. Cukorfalat beájult! :D

3 komment

Címkék: kutya betegség autó macska süti gyógyulás költségvetés táblázat lola ábel zeusz masni vili

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr23882534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurrá! Lola a prémium! Puszi neki!
@mimi7575: Puszika átadva! :) Köszönjük szépen!
Szia Milu!

Valóban a szogriadó kapcsán kezdtünk gondolkozni a bejárás alternatív lehetőségén, de azért is vettem elő a témát, mert már idén is többször írtad, hogy dugóba keveredtetek az autóval a Ferihegyi úton. A rádióban is gyakran hallani arról az útról. Szóval lehet, hogy a vonat késik, de autóval sem olyan vidám a bejutás.

Egyben szomorú látni, hogy vonattal ugyanannyiba kerül, mint autóval, mert a közösségi közlekedést kellene jobban támogatni. Ehelyett a benzin 2002-es áron van, a BKV meg azóta 2,5x drágább. De ez már tényleg nem a blog témája :) bocs.

süti beállítások módosítása