A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Irodai masszázs

2009.05.13. 21:48 Milu75

Kicsit szokásos, kicsit kapkodós, kicsit fáradt és kicsit lazulós napunk volt ma. Először is munkába mentünk. Nekikezdtünk egy ismételten szürke és számomra bizony unalmas munkanapnak. Aztán jött a jó hír, miszerint ma van az a nap, mikor jön egy masszőr csajszi és irodai masszázsban részesülünk. Na nem ingyen és nem is kötelező... A lényeg, hogy előre kellett jelentkezni negyed vagy fél órára. Méltányos áron jutunk hozzá, ami azt jelenti, hogy a Bank támogatja a szolgáltatást, tehát olcsóbb. És tudnak adni egészségpénztáros számlát is, szóval szuper.
Mikor eljött az Én időm, lementem. Az egyik tárgyaló volt berendezve erre a célra. Igazándiból egy ilyen térdelős-beülős szék volt a terem közepén, aminek külön fej és kartámlája is volt. Egészen kényelmes. Aztán nekikezdtünk. Elmondta a lány, hogy amit fog csinálni, az kifejezetten irodai munkát végzőknek van kitalálva. Ami furcsa volt nekem, hogy ruhában zajlott az egész. Én teljesen úgy képzeltem, hogy legalább a felsőrészt le kell venni, de nem! Szóval megnyomorgatta a hátamat, vállamat, karomat, kezemet, megint a hátamat végig a gerincemnél, a nyakamat egészen a fejemnél... Tényleg alapos volt, már amennyire az tud lenni negyed órában. Jól esett, bár ezt akkor még nem éreztem igazán. Akkor csak azt mondtam: kellemes. Most este viszont kifejezetten érzem a hátizmaimat. :) Valamit azért csak csinált velem a masszőr lány, ezért bejelentkeztem jövő hétre is. Megér még egy próbát! :)

Még így is ez volt a nap fénypontja nálam, ezután már csak olyan szürkeséges. Délután indultunk haza, majd összetalálkoztunk Petivel a metrón. Na ez is kalandos volt egy picit, mert Én már a metrón voltam, mikor Peti felszállt. Körbenézett, de valahogy nem tűntem fel neki... Pedig kiabáltam is és hadonásztam is. :D Na mindegy, végülis egymásra találtunk!

Itthon aztán olyan fokú fáradtságot éreztem, hogy semmi kedvem nem volt bringázni menni. Inkább kimentem a kertbe paradicsomot kötözni meg fényképezni. Aztán csak meggondoltam magam és mégis nekiindultam. Igen fárasztó volt... :( Nem is haladtam olyan gyorsan, mert nem bírtam a nagyobb fokozaton tekerni. Az útvonalon is változtattam egy picit, ne legyen már annyira unalmas. A lényeg, hogy a fél óra így is megvolt, amiért végül büszke is lehetek magamra. Ma is megcsináltam! :)

Asszem hirtelen ennyi. Most képek:
Kutyás tombolás a nappaliban - ömlesztve:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyugis cicókák: Ez a kép reggel készült...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ez pedig este... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Úgy látszik, az ott egy tuti kis hely! :)

Zeuszka bemozdult...  És valamiért nincs is több kép róla... :(

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vilmos is nagyon nekiindult:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


És akkor a kert töménytelen mennyiségben: :)
Eper!!! lesz...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Málna!!! lesz...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Cseresznye: nemsokára lesz... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A meggyfa már megint nagyon "bozontos"...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
A szőlő pedig! Csudaszép lett: szerintem...
Köszönjük a sok-sok tanácsot, Peti nagyon gondosan ápolja a "kedveseit":

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fürtből nincs hiány! :)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem messze itt vannak a paradicsomok. Akkorát nőttek már, hogy ma felkötöztem őket...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Van itt még valami, ami nagy magaslatokba tör: A mamutfenyő!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lépcsők melletti "megint nem tudom a nevét" növénykének pedig már jön a virágja. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prémiumnak pedig legyenek a paprikák. Köztük a tegnapi áldozattal... :(

 

 

17 komment

Címkék: cseresznye kutya fáradtság macska süti lola kert paprika ábel masszázs szőlő eper málna zeusz masni mamutfenyő vili meggyfa

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr961120166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia Milu.
Engem életemben először tavaly ősszel masszíroztak meg Zsórifürdőn. Nagyon kellemes volt, amíg csinálta a masszőr, de másnap úgy éreztem magam, mint akin átment az úthenger.Kíváncsi vagyok Te mit érzel majd holnap.Ez olyan erős izomláz-szerű érzés.De azért szívesen kipróbálnám újra.
üdv: Mócika
@teca1258: Szia Mócika,
Voltam Én már anno masszőrnél. Kellett is, mert olyan állapotban volt a nyakam és a hátam... :(
Csak az hosszabb volt és krémes, meg feküdni kellett, stb... Ezért nem hittem nagyon ebben a módszerben. De már érzem, hogy van haszna! :)
@Milu75: Milu! Miért nem mész el fogyasztó masszázsra??? Lehet hasznos lenne...Szét"morzsolják" a zsírodat...
Egészségpt-t elfogadnak szerintem rengeteg helyen Pesten.
Én is járok. Elég jó - szerintem.
@Monca3: Ez nem is rossz ötlet! Drága egy ilyen masszázs? Bár mondjuk egy próbát megérne...
Köszi!
@Milu75: Hát egy alakalom nem ér semmit. Ezt is mint mindent legalább 10-20 alaklommal kell csináltatni. Nekem 3300/alakalom (egy órás) és nem mondom hogy kellemes, mert elég erősen csinálják, de nagyon hasznos. Sok helyen üdülésit és EP is elfogadnak. Keress rá a neten.
@Monca3: A-L-K-A-L-O-M :D
Persze értem a lényeget, de olyan jót nevettem!
Bocsi, nem kinevetlek, de ez olyan aranyos... :)
.
Amúgy: 10-20??? Az elég sok. Hááát, majd utánanézek.
Puszi: Milu
Szia Milu!
Ne haragudj, hogy ide írok, de ez a legegyszerűbb.
Off a téma. Régebben olvastam itt a blogodon a kutyáid betegségéről, de már nem találom a bejegyzést.
Az én 11 és fél hetes Buxi kiskutyám ma reggelre nagyon megbetegedett. Étvágytalan, remeg, nem járkál, nem iszik, elment teljesen az életkedve. Két oltása van meg, egy parvo meg egy kombinált. Valójában nem tudom, hogy miért írok neked, reménykedem hátha felvilágosultabb vagy ebben a témában mint én. Teljesen kétségbe vagyok esve, lehet ma d.u. elviszem a dokihoz. Most szegény otthon van egyedül, alszik a házban.
Szerinted mi lehet?
Noémi
@noemi009: Szia Noémi!
Jajj, jajj, jajj!!! A tanácsom: Azonnal orvos.
Nem tudom, Pesten vagytok-e, de akármit mond az orvos, kezeli és nem javul, akkor az Állatorvostudományi egyetemet ajánlom. Nekünk ott voltak a manóink intenzív osztályon.
A Ti manótok is még nagyon picike, ha nem eszik, iszik, akkor hamar kiszáradhat... :(
Szurkolok, hogy csak egy gyomorrontás legyen, de nincs kizárva egy komolyabb bélfertőzés. Ott van még a szopornyica, ami álati veszélyes.
Nálunk ez volt: nagyek.blog.hu/2008/05/09/isosporiasis
Izgulok, írj, hogy mik a fejlemények!
És nagy cuppanós puszi a picurka buksijára!
@noemi009: Merthogy inkább vigyétek el egy kicsike bajjal is akár feleslegesen, minthogy nagyobb baj legyen... :(
Pussz: Milu
Köszi Milu a választ. Széklet este v reggel volt, teljesen normális állagú. Mogyorót - a kedvencét - sikerült adni neki, azt elrágcsálta, de csak fekve. Nagyon nagy sokkot kaptam reggel, amikor kiabáltam, hogy "kaja" - ezt a szót ismeri a legjobban - nem ugrott, hanem fekve maradt. Neked nem kell magyaráznom, hogy milyenek a beagle-k, mintha Durex elemmel működnének. De ma reggel mintha egy 15 éves kutyát látnék, görnyedt, remeg, hangtalan és csak néz a nagy bárgyú szemeivel. Persze - természetemből adódóan - rögtön google, sírógörcs és már diagnosztizáltam is: szopornyica. Aztán írtam egy netes dokinak, azt válaszolta bármi lehet, nagyon általánosak a tünetei. Ma d.u. viszem dokihoz, ha nem javult az állapota. Budafokon lakunk. Még azért is aggódom, h a tegnap este elmentünk sétálni egy fél órát s nem-e akkor szedett össze valamit.
@noemi009: Ha a széklet ennyire rendben van/volt akkor talán nincs is olyan nagy baj. De egy Beagle-nél az már betegség, ha nem ugrik a kajára... :(
Aggódom, de nyugodj meg! Mindenképpen orvos és rendbejön a tüneményes rosszaság! :)
Esetleg nem evett vagy rágott meg otthon valamit? Bútort? szivacsot? műanyagot? bármit? Még az is lehet... Nálunk egyszer Süti szétrágott egy egész gumilabdát és meg is ette... :D :(
Pussz:
Milu
Szia noemi009!

Szerintem is minél hamarabb vidd el a kiskutyádat a dokihoz. Bármi lehet vele, annyira kicsi még!!! Nem is érted, hogy tudtál bemenni így dolgozni...
Holnap tájékoztatást várunk ám a helyzetről.

Jobbulást!!! És irány az állatkórház!!!

Üdv: egy kutyaimádó

(nekem is gyümlcsnapom van:-( utálom)
Sziasztok!
Akkor egy kis helyzetjelentés: elkérezkedtem a melóból hamarabb (1ore mentem ma Buxi miatt 7.45 helyett), kinéztem az állatdokit.
Hazaérve, kinyitottam a bejárati ajtót, először csak azt láttam, hogy a kajástál üres,majd Buxit ahogy rohan és ugrál rám!!! Hát azt a boldogságot...
Volt egy hányás is, tele mogyorókkal, persze megrágatlanul :) és pár pisifolt. Kimondtam a bűvös szót, hogy "kaja" és meg is volt a hatás: ugrálás, toporzékolás majd habzsolás. Kutyabaja sincs, pontosabban kutyabaja nincs :D
Most éppen kint kertészkedik, ássa a földet, a szünetben meg kergeti a macskát meg lopja a papucsomat. Remélem ez így is marad. Lehet valamit összekajált az este és attól lehetett rosszul. Ha marad az állapota, nem viszem orvoshoz. Szombaton kapja a 3. oltást, akkor úgyis megvizsgálja a doki.
Ma annyira magam alatt voltam amikor ide írtam, hogy csak most veszem észre, hogy a Duracell elem helyett Durex elemet írtam :D D: :D
Üdv,
Noémi
@noemi009: Hát ez érdekes!
Mondjuk szerintem mogyit tényleg ne adj neki. Én is csak max. 4-5 szemet szoktam nekik, mert tényleg imádják. Viszont megterhelheti a pocijukat, még az enyémet is megterhelik... :(
Örülök, hogy jobban van a kis prücsök! Vigyázz rá nagyon és feltétlenül mond meg a dokinak szombaton az esetet, mert ha mégis beteg lenne, nem szabad ráoltani!!!
Még valami: Figyeld most a székletét. Én csak akkor nyugodnék meg, ha azzal is minden rendben van...
.
A Durex elem pedig még nekem sem tűnt fel! :D :D :D
Pussz: Milu
Mogyorót csak napi 1-2 szemet szoktam adni, amikor gyakoroljuk az ülést. Csak ma reggel jutott az eszembe, hogy azt mennyire szereti - és végső kétségbeesésemben adtam neki és mivel azt elfogadtam, hát sikerült egy maréknyit lenyeletnem vele. Szerencsére az ki is jött. Sajnos nem találtam még neki jutalomfalatot. Ilyen picinek.
A széklettel is szerencsére minden rendben, az előbb volt alkalmam alaposabban megvizsgálni :)
Van Buxinak egy fotóblogja, csak sajnos nagyon régóta nem töltöttem fel fotókat rá, de ma bepótolom a nagy örömre való tekintettel :)
http://www.photoblog.com/buxislife/
Tzuppp
@noemi009: Jól van, jól van.
Nálunk a jutifali pl. virsli szeletelve. De mikor picik voltak még a szeleteket is negyedbe vágtam.
Most pedig általában valamilyen gyümölcs a nyerő. Alma, szőlő, banán, dinnye, répa, stb... mindegy nekik! Imádják! :)
Igazi jutifalit is kapnak, de csak lefekvéskor, mikor a helyükre mennek. Utána tudják, hogy csöndben kell maradni és alidni! :)
Na megyek haza.
Pussz: Milu
@Milu75: Szisztok Lányok!
Örülök, hogy mined okés Buxival:-)
Jutalomfalatnak mi is virslikarikát vagy répát adunk a vizsláknak. De a frashnapfban lehet kapni kis csont alakú kimérős száraz kaját, szerintem azt is adhatod neki.A mieink is kapták kb 8-9 hetes korukban, de talán a virsli a legjobb, mert akkor sincs semmi ha a kis mohó lenyeli egyben, nem piszkálja meg a nyelőcsövét...

Üdv Nektek
süti beállítások módosítása