A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Péter napon

2009.06.29. 22:24 Milu75

Ma reggel Péter napra ébredtünk. BOLDOG NÉVNAPOT BOGÁR!

Mivel azonban a hétvégén már ünnepeltünk, na meg ma munkanap is volt, ugyanúgy indult a nap, mint egy szokványos reggel. Annyiban ugyan volt eltérés, hogy a tegnap ültetett füvet locsolni kellett. Féltünk tőle, hogy mivel most már nem vagyok itthon, nem lesz ki locsolja... Biztos nem is fog olyan gyorsan kinőni a földből. Ám a mostani időjárás nekünk játszik. Egyelőre nem ma nem volt olyan hajde heves, hogy a magokat összemossa, ám a locsolást nagyon szépen elvégezte. Már fel voltam készülve rá, hogy mikor hazaérek, első dolgom legyen a füvet locsolni. De nem kellett. Tisztára nedves volt. Bíztam is benne, hiszen egész nap az időképet bűvöltem és örültem neki, mikor úgy délután 4 körül esőt jelentettek felettünk. :)

Ezen kívül tényleg a szokásos. Peti ma sörözni ment, és majd csak hajnalban jön haza szerintem. Ezért most gyorsan el is megyek aludni, hogy legyen erőm majd vezetni és hazahozni Őt. Ugyanis a taxi most már nagyon nem fér bele... :( 

Mutogatom is a képeket, aztán beájulok asszem...
Reggeli locsolás még indulás előtt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ez a második képen lévő terület pont a nappali ablaka alatt van.
Cicáink nagy örömére: Nyomon követhetik az eseményeket! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aztán készülődés, átöltözés és indulás. Előtte Peti birtokba vette új táskáját:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Indulásra készen az új tasival:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cicusaink látszik, hogy itt még körülöttünk sündörögnek.
Nem úgy a kutyák! Ők már tudják, hogy elmegyünk és ilyenkor lepihennek...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Délutáni képek: Hazaérkezésemkor...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Persze most is volt nézelődő abban az ablakban! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Még egy kinti kép: Ez egy nem tudom, milyen növényke. Nem a miénk volt, Mi csak "tároltuk" egy ideig, aztán ránk maradt. Szegénykém, idén tavasszal azt hittem, meghalt... Mégis átültettem, nem dobtam ki. Kapott locsolást is, hátha... És meghálálta nekünk! Életre kelt!!!! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ma este is volt egy kicsi kertben tombolás, mégis a legjellemzőbb a benti rágcsa volt. Kaptak ugyanis egy újabb pólót. Enyém volt, de már annyira szakadt, hogy a kertbe se tudom felvenni... Kutyáink pedig nagyon örülnek neki! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prémium kép: Még pénteken hoztam haza Őt. A legújabb "családtagot". Nem tagadom: Azért hoztam, hogy inspiráljon! És hogy minden nap, ha ránézek, csak a "titkos" célunk lebegjen a szemem előtt. Asszem még pozitív energiát is ad! :)

 

8 komment

Címkék: táska kutya macska süti eső lola névnap péter gólya ábel zeusz masni vili locsolás

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr371216530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia Milu.
Boldog névnapot Peti.
Nálunk vészhelyzet volt.
Most ment el az éjszakai állatorvosi ügyelet. Cilukát megcsípte egy darázs és bedagadt a gégéje, habzott a szája és nem kapott levegőt! (én is alig!!)Összehányt mindent, olyan mély hangon sírt, amit még nem is hallottam tőle. Teljesen ránk hozta a frászt. Nagy szerencsénk volt, mert a googlén találtam egy ügyeleti telefonszámot és kb 35 perc alatt itt is volt az orvos. Cilukát ketten alig tudtuk lefogni, kapott három szurit és calcium injekciót beleöntve az ivóvizébe. Most már szerencsére jobban van, már ivott is jócskán és Papussal ülnek kint az erkélyen, hogy levezessék az izgalmakat.
Holnap még el kell vinnünk egy kontrollra a mi orvosunkhoz, hogy minden rendben van-e. De mondta a doki, hogy ezt már csak a biztonság kedvéért, mert időben jött, különben komolyabb baj(fulladás) lehetett volna a vége, mert gégeödémát kapott Ciluka. Na mára ennyi, remélem már több izgalom nem lesz, mert akkor hozzám is jöhet az ügyelet.
Látom a legújabb "családtag" valóban inspiráló. Reméljük meghozza a várt eredményt Szívből kívánom, megérdemlitek.
Üdv: Mócika
@teca1258: Szia Mócika,
Ez nagyon durván hangzik ám! Nem csoda, hogy megijedtetek, aztán pedig irtóra ügyesek voltatok! Ciluka is biztosan meghálálja majd. Szorítok, hogy ne legyen semmi komoly baj!!! Gyógysimi és buksipuszit küldök neki! :) ++++++++
Milu
@Milu75:
Köszönjük a simit és a puszit. Mi dokinkkal beszéltem, azt mondta szó szerint,"ha eszik, iszik, működik a cica, holnap délelőtt vár bennünket kontrollra."Most már jól van, csak olyan kis kábult szegény, bizonyára a szurik hatására, de tényleg eszik , iszik és ha lassabban is, de működik. :)üdv: Mócika
Az a növény nem lehet, hogy zanót?

Boldog névnapot Péter..!

Milu, egy ilyen gólyára én is vágyom... Hihetetlen, mennyi mindenben hasonlítunk. Ja, és ha a nickedben a szám az az, amire gondolok, akkor az is stimmel.
@Krisztinca: Szió,
Nem tudom, hogy mi a neve... Ránk maradt növényke. De nagyon örülök, hogy életre kelt szegényem! Arra emlékszem, hogy ilyen kis piros virága van tavasszal és sajnos nem sokáig. De akkor nagyon aranyos.
És igen, az a szám, az a szám! :)
Milu
Szerintem zanót. Majd fotózd le tavasszal, és írd be a google képkeresőbe, és hasonlítsd össze. (Én így szoktam)
@Krisztinca: Igenis! :)
Amúgy akartam írni, hogy ha a gólya érdekel, akkor szívesen segítek a beszerzésben. Nekünk van egy ilyen pörgős kacsánk is és irtó aranyos, mikor a nagy szélben teker! :)
Viszont, ha A gólya érdekel, abban ugye nem tudok segíteni... :) Max. csak szurkolni!
Milu
Már én is láttam ilyen gólyát az egyik közeli kertészetben. Én is szurkolok Nektek! :-))))
süti beállítások módosítása