A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Hintaágy

2009.08.13. 22:25 Milu75

Egyre fáradtabb vagyok... Még mindig azt gondolom, hogy csak meg kell szokni, de asszem ma egy percre sem ültem le. Max., míg gazoltam egy fél órát.
Reggeli után piacra mentem, majd itthon tettem-vettem, mostam, teregettem, fürdőt tisztogattam, aztán gazoltam. Közben Petinek segédkeztem a hintaágynál, délután pedig sütögettünk. Este locsolás és megint csak nem társasoztunk a lányokkal. Kicsit lelkifurdim is van emiatt... :( Hogy csinálják mások? Mikor ülnek le a gyerekekkel játszani? És ha leülnek, mikor lesznek meg a teendők? A főzés, a takarítás és a kert???

Na de nézzük sorjában: illetve a mai lényeget, a hintaágyat! :) 
A lécek már megvoltak, hiszen azt Peti régebben lelazúrozta. A barkácsboltban megvettünk hozzá mindent, ami kell, már csak a felszerelés maradt. Az elkorhadt, régi deszkákat leszedni volt a legegyszerűbb. Utána a régi csavarokat és anyákat leszedni már bajosabbnak bizonyult. Mivel már többször is le volt festve, meg sem mozdult. Peti gondolt egyet és flexszel levágta! :) Az új léceket a helyére illesztettük, berajzoltuk a lukak helyét, Peti kifúrta és már csak fel kellett csavarozni. Itt is akadt egy pindurka probléma, ugyanis Mi önzáró anyákat vettünk. Azt mondták, ez jobb, egyszerűbb, stb... Hát annyira nem! Nem tudtuk rátekerni. Mivel a másik oldalon nem volt mivel és hogyan ellentartani, hiába tekertük, jött vele az egész csavar is. Nosza hát, visszamentem a barkácsboltba és kicseréltem az egyszerűbb és hagyományosabb anyára az egészet. Ezzel pedig már pikk-pakk fel is tudta Peti szerelni az egészet.

Ami még megemlítendő a mai napon, az a cicák viselkedése. Szó szerint bujkáltak... A lányok, de főleg Virág elől... :( Az egész kb. tegnap délután óta tart és senki nem tudja az okát. Furcsállom is rendesen, hiszen már mindenki találkozott a lányokkal, játszottak is, nem idegenek egymásnak. A lényeg, hogy egész nap rejtőzködtek... Főleg Lolika. Ő ténylegesen a sarokban pihent az asztalom mögött és nem jött elő, hiába hívtam. A fiúkat hamarabb szólította a gyomra és előmerészkedtek. Majd kb. fél óra simi után talán még meg is békéltek. Na nem azt mondom, hogy minden rendben van, mert minden egyes hangos szónál már rohannak is a szekrény alá vagy a szobanövények mögé... De rendeződni látszik a helyzet. Este már Loli is előjött. Nem is csodálom, alig evett ma valamit! Mondjuk akkor sem vitte túlzásba, de... mégis több, mint a semmi!

Most, hogy már tudom, mindjárt ledőlhetek, nem is érzem olyan zsufisnak a mai napot. Pedig egy eddigi "átlagoshoz" viszonyítva bizony nagyon mozgalmas volt.

Na de a képek
Reggel még aludtak a lányok. Cicáink sem bujdokoltak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kutyók? Tombolás a kertben: :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gazolás: Előtte...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Egészen jól sikerült:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hintaágy: Előtte...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Peti szerel: léceket le...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Odapróbálva a szépséges lécek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fúrás:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az első: :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kutyik közben...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ejnye-bejnye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Masni a "szörfös"! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
És a hintaágy elkészült. Ugyan a vasat nem ártana még lefesteni, de...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Déli előcsalogató alutasis kaja. Ami a fiúknál be is vált. Eleinte csak Zeusz és Ábel jött...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aztán Vili is előbújt. Ábel pedig repetázott! :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Utána pedig kidőltek a manók a fene nagy fáradtságtól...
Akik látható közelségben voltak: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Délutáni sütögetés: Tűz...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rácson:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aztán asztalon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ja, sütés közben pihengélés:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vagyis művelődés: :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prémium: A másik kaktusz is virágozni készül. Bimbó!

 

2 komment

Címkék: kutya tűz macska süti virág kaktusz lola réka ábel zeusz masni bimbó vili gazolás sütögetés lécek hintaágy

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr581308081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milukám! Aludtak már máskor is Nálatok a Lányok? Nem ez eavarta meg a cicákokat?
@Anyakonda: Szióka,
Igen, aludtak, bár az is igaz, hogy csak egy-egy éjszakákat. Most már asszem csak Lolika "fél". Ha valaki közelít az előszobából, akkor Ő menekül... Reggel Petitől is megijedt. :(((
süti beállítások módosítása