A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Terápia és kirándulás

2011.06.25. 23:16 Milu75

Szombat:

Nagyon eredményes, kicsit zsúfolt, de csodás hétvégi napon vagyunk túl. :)

Először is, reggel jött Hozzánk egy nagyon kedves ismerősünk, aki most végzett, mint kutya fizioterapeuta. Még csak a vizsgája van meg, hivatalos engedélye nincs, ezért nem reklámozom. De Nekünk, illetve Masninak nagyon sokat segít! :)
Tünde ma eljött Hozzánk és összebarátkozott a pici kuttyal. Tartottam Tőle, hogy nem fog sikerülni, ugyanis Masni alapból Mindenkivel bizalmatlan. Nem engedi Magát megfogni, még simogatni sem... Nem hogy masszírozni! De ennyit számít egy hozzáértő kéz, viselkedés: Tünde leült a szőnyegre és várta, hogy Masni kezdeményezzen. Ment is és szaglászott. :) Majd előkerült a rágókötél és a nagy szerelem, a labda! 
Véleményem szerint az is segített, hogy a barátkozás közepén Masnit feltettük a "műtőasztalra" (Az egyik konyhapultra: Neki az jelenti az orvosi asztalt. Ott kapja a szurikat is és mindenféle vizsgálatot). Megtörtént a térdkalácsok vizsgálata: Éljen éljen!! Masni lábikói nincsenek begyulladva. Viszont fáj Neki, mert futás közben bizony emelgeti. Az asztalon még masszírozni is hagyta Magát. Gondolom, azért az Neki is jól esik. :) Amit még Tünde javasolt, az a térd melegítése és után a a masszázs minden nap.
Aztán még a kertbe is kimentünk labdázni, csak hogy lássuk, hogyan fut a minimanó. Sajnos emelgeti a lábát, sőt: néha csak 3 lábon fut vissza... Még egy hatásos gyógymódra kaptunk tippet. Egyrészt vissza kell fogni kicsit a labdázást, de nem teljesen. Mellette pedig lehet fárasztani mással. Akár agyilag vagy huzival, amikor is a hátsó láb izmait erősíti, mikor rugózik. :)
Nagyon szépen köszönjük Tündének a sok tanácsot és egyáltalán, hogy foglalkozik Velünk!!! Megháláljuk. ;)

Mikor a vizsgálatnak vége lett, együtt autóztunk be a városba, ugyanis Mi kirándulni mentünk. Tünde hátraült a manókkal, ami még jobban erősítette a kapcsolatot Masni és "gyógytornásza" között. :) Tündét hazavittük, majd Mi mentünk tovább Budakeszire...

Találkoztunk Ágival, Ferivel, Bencével és Tamással, na meg Bigivel, Drazséval és Prézlivel. Így 6-an, 5 kutyával indultunk neki az erdőnek. A mai túra célja az volt, hogy leteszteljük, illetve megkeressük a TúraCsapat köv. kiszemelt túra-útvonalát.Nagyon jó volt, hogy elmentünk, mert egyrészt rájöttünk: Nem nagyon tudunk rövidíteni a vadkerítés miatt. Ugyanott kell átmásznunk, ahol már megtettük egyszer. No sebaj! Mire ezt leteszteltük, már mentünk 1,5 km-t. :) Aztán nekiindultunk. Szuper jó volt az idő: nem volt hőség, nem volt hideg sem, kicsit fújt a szél. A legjobb idő az erdőjárásra. Aztán egyszer csak nagyon meredeken felfelé mutatott a nyíl. Mi mentünk... Fújtattunk, de felértünk. Nagyon szép tisztásra értünk, ám a jelzést már nem láttuk sehol. :O És akkor visszamentünk, alaposabban kémleltünk. Megláttunk egy jelzést az út mellett, de mögötte csak valami dzsindzsás, vadregényes, benőtt, mini ösvényt találtunk. Nem nagyon hittem el, hogy kijelölt túra útvonal  erre lehet, de csak nekiindultunk. És a jelzések tényleg arra vezettek! :O Végig egy vadkerítés mellett haladtunk, ami arra szuper volt, hogy kapaszkodjak benne, ugyanis elég sokszor megbotlottam. :D A közepén szúrós szedrek keresztezték utunkat, majd még csalánba is kapaszkodtam, sőt egyszer teljes erővel egy kidőlt fába rúgtam. :( A vége az lett, hogy kb. 1 óra múlva,tele karcolással és egy lila folttal jutottunk ki a rendes útra. A legjobb viszont az egészben, hogy nagyon sok szamócát találtunk! :) Irtó édes, finom gyümölcsöt legeltünk Mindannyian.. ;)
Örültünk, hogy Magunk mögött hagyhatjuk a vadregényes útszakaszt és megegyeztünk, hogy ide sok kutyás túrát szervezni nem szabad! 6:0 arányban Mindenki nem-mel szavazott! 

Folytattuk utunkat, immáron járható úton, azt hiszem, innentől már csak lefelé. Persze egyszer még elkeveredtünk, mikor letértünk a jelzésről, de hamar észbe kaptunk. :D Kiértünk végre a hatalmas rétre, ahol a majdani vetélkedőt és nagy pihit szeretnénk tartani. Itt Mi is pihentünk, fényképezkedtünk, kutyák rohangáltak, ismerkedtek és szintén pihiztek.
Elég sokat mentünk már: tegnap összesen 9,2 km-t. Nem is lett volna sok, de a vadregényes, út nélküli ösvényen való haladás Mindenkiből kivette az erőt. Szóval a réten már csak arra vágytunk, hogy visszaérjünk az autókhoz. Nem is kerestünk más útvonalat, egyenesen lefelé indultunk. Ismét megmásztuk a "félelmetes" vadkerítést, illetve a létrát és hamarosan elérkeztünk a parkolóba. Elköszöntünk és hazaautóztunk. I

tthon megvacsiztunk és ücsörögtünk. Nem nagyon volt erőnk másra. :D Aztán vendégeink érkeztek: Bátyám és felesége, Barbara jöttek Petit felköszönteni. Ittunk egy kis rövidet, majd sört, hozzá pedig ropit majszoltunk. Végre vettem citromos sört is, mert bár nem vagyok nagy sör rajongó, de ez jólesik. Így Mi csajok is sörözhettünk. ;)

Mikor Bátyámék lementek, már nem volt lelki (sem testi) erőm nekiállni netezni és bejegyzést írni, csak bedőltem az ágyba.

Rengeteg képünk van! :)
Vendég érkezett: Cicáink is lestek...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Masni eleinte nehezen oldódott: " Anya, ki ez?" :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Térd vizsgálat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masszázs:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kertben: lasztizás...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gumimatracon egyensúlyozás. Közben erősödnek az izmok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Közben Sütivel is gyakoroltunk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kezdi érteni a "hanyatt" vezényszót! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bent még egy kis huzi a kanapén:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán indulás... Hárman a hátsó ülésen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megérkeztünk. A parkolóban nem csak Mi voltunk kutyák!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elindultunk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okos kutyusaink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haladunk...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy mini pihenő:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább, be az erdőbe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nem kicsi! Szarvasbogár?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Szép! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meredeken fel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Jövünk már!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prézli is fáradt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fent: kaja, kaja, kaja!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bandázás:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Anya-gazdi nagyon szereti Sütit!" :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Erre megy tovább az út. Erre???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vadregényes...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A jelzés itt van!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szamóca lelőhely: :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Legeltünk" :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kutyók is... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább: végig a kerítés mellett...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Térkép vizslatás: Pedig valszeg "jó" helyen vagyunk...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ott jövünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A kilátás egyébként nagyon szép volt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Végre normális úton! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagonya lelőhely... ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaddisznó welness:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lefelé...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fára mászó Drazsé: :)

Mini pihi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenyőerdőben...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Mögötte, végre ott a nagy rét! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilátóban:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A csapat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Drazsé és Masni: na meg a labda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Süti és Bigi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prézli kifeküdt: :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csináltunk pár "profilképet": :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Indulás vissza a kocsikhoz:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazafelé kidőlve az autóban: :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itthon: Kinyílt!!! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Levezető nedük: :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Egy évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: terápia kutya macska süti kirándulás budakeszi ábel masszázs zeusz labda drazsé masni szamóca vili liliom bigi prézli

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr293015518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása