A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Mi más, mint kert...?

2012.06.09. 23:00 Milu75

Szombat:

Természetesen a mai napot is a kertben töltöttük. Vagyis leginkább a sziklakert projekt folytatódott, ahogy mostanában szinte minden hétvégén. ;)

Először is bevásárló körútra indultunk. Voltunk a tüzépen, de onnan végül nem mi cipekedtünk, hanem majd hozzák... Aztán viszont irány a kertészet és a tobzódás! Komolyan mondom, olyanok voltunk, mint a kicsik a cukorka boltban. Élmény volt még nézni is (gondolom), ahogy rávetettük magunkat az évelős, sziklakertes polcra. :D Emlékszem, mikor Peti a múlt héten azt mondta, hogy a sziklakert építésnek a legeslegjobb mozzanata, mikor megvesszük a növénykéket, aztán beültetjük és akkor annyira szééééép!!!! És tényleg! ;) Nagyon hamar megtelt a kosarunk és csak mosolyogtunk, mosolyogtunk. Pedig irtózatosan meleg volt, izzadtunk is rendesen...
Egy idő után már úgy kellett elcibálnunk egymást (najó, leginkább engem...) az évelőktől, de még egyet azért gyorsan beraktam. ;) Aztán nézelődtünk tovább, ugyanis lesz ám változás még nálunk az idén sok-sok! Először is, azt már tudjuk, hogy a bejáratnál, vagyis az előkertben is sziklakert lesz. Ott, ahol a Hortenziák nem bírták a nagy meleget... Viszont a bejárati ajtó és lépcső két oldalára is akart Peti valamiféle bokrot vagy tuját vagy valamit... Amit aztán ma meg is találtunk: Végül a sok közül az Orange Rocket Borolya lett a kiválasztott. Itthon, beültetve, most még jobban meg vagyok róla győződve, hogy jó választás volt. Sőt! Nézegettünk a neten és Peti talált mini, sziklakertbe való borbolyákat is. :D Szóval, lesz mit vásáolnunk legközelebb is... ;)

Már elmúlt dél, mire hazaértünk kis körútunkról. Gyorsan ebédet csináltam, majd kikívánkoztunk a kertbe. Eszméletlenül meleg volt és fülledt a levegő. A sziklakert meg ugye, hogy nem az árnyékban van. :)
Peti nekiállt építeni vagyis a régebbi kavicsokat rendbe tenni. Ez azt jelenti, hogy ami a legalján volt, azt mind átmosta, megszabadította a sártól és a gazoktól. Majd felásta, elrendezte a talajt és végül fóliát is rakott alulra, majd jöhettek a betonok és vissza a kavicsok. Egyszóval előkészítette a maradék részt is a szikláknak!
Na de ha már megvettük a szépséges borbolyákat, akkor el is ültettük! Ehhez azonban az előkertben is rendet kellett tenni. Így Peti nekiállt ott is felásni az egészet, majd gazolni és végül kitépni a földből a gaztól nem is látszódó ágyásszegélyeket. :O Végül egészen jól sikerült megtisztítanom az említett szegélyeket. :)
Merthogy segédkeztem Peti mellett, miután a terasz melletti sziklekertnél végeztem a beültetéssel. Mondjuk utána még csodáltam is pár percig, majd igyekeztem ma sokszor arra menni, hogy ismét lássam és csodáljam és... Annyira szép!!! :)

Délután - bár gyülekeztek a felhők - nekiálltam locsolni. Mert mi va, ha az a nagy beharangozott eső mégsem jön majd? Jártunk már így párszor... Szóval locsoltam, a billenőset is kiraktam, sőt még a muskátlikat is megtápoztam. És a végére a szél tényleg megérkezett. Végre legalább kaptunk levegőt! Majd az eső is elkezdett cseperegni és bizony, most este fél 11-kor még mindig csak csepereg néha. Égzengés van, villámlik is, de ha nem fog esni, akkor nagyon örülök majd, hogy nem hagytam ki a locsolást. Pedig egy igazán nagy, áztatós eső is jólesne a növényeknek! :)

Ha kicsit zagyva, amit írtam, akkor talán a képek helyreteszik... ;)
Bevásároltunk!
01_bevasaroltunk.jpg

Még borbolyát is! ;)
02_borbolyat_is.jpg

Itthon: Sziklakert előtte...
03_sziklakert_elotte.jpg

Új szerzemények a helyükön... Odakészítve:
04_odarakva.jpg

Aki megtehette, az árnyékban henyélt ;)
05_henyelok.jpg

Mi dolgoztunk: Növénykék beültetve :)
06_beultetve.jpg

07_kozeli.jpg

Most itt tartunk: ;)
08_egyben.jpg

Ház előtt: Lépcső két oldalán...
09_bejarathoz.jpg

Ásás...
10_kemeny_melo.jpg

11_asas.jpg

Kész!
12_felasva.jpg

Borbolya: Egyik oldal...
13_borbolya.jpg

14_jobb_oldal.jpg

Másik oldal...
"Mit csinál Apa-gazdi? Ez nagyon érdekes!" :)
15_nagyon_izgi.jpg

16_bal_oldal.jpg

Ez lesz a sziklakert széle...
17_magasitva.jpg

18_bal_kesz.jpg

A lépcső két oldalán:
19_ket_oldal.jpg

Egy évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kutya süti bevásárlás kert masni sziklakert borbolya

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr814575887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása