A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

26. túra

2014.06.15. 20:01 Milu75


Ma tartottuk a TúraCsapat 26. sétáját a Pilisben. Jól sikerült!!!! :) Kicsit tényleg hosszabb volt a táv az eddig megszokottnál, de cserébe nagyon egyszerű és lankás a terep.

Délelőtt 10 órától gyülekeztünk a megbeszélt helyen. Ekkor már sütött ugyan a nap, mégis fáztunk egy kicsit az árnyékban. Elbizonytalanodtam, hogy mégiscsak ujjas pólóban kellett volna jönni az ujjatlan helyett. De nem aggódtunk, hiszen szép időt, sőt napsütést jósoltak mára is.
Fél 11-re mindenki megérkezett, indulhattunk is. Pár tudnivalót azért elmondtam, hogy mindenki figyeljen a kutyusokra, ilyen tömegben mindig máshogy viselkednek egy kicsit. Volt is egy Beagle, aki visszafelé indult féltávnál. Gondolom elvesztette a gazdi szagát és jobbnak látta, ha a már biztos útvonalon visszaszalad a kocsikhoz. Ám, akik hátul jöttek, sikeresen megfogták a kutyust és a következő elágazásban találkozhatott a gazdival. Még jó, hogy minden elágazásban megáll a csapat, már csak azért is, hogy bevárjuk egymást. Ezzel elkerüljük a csapat nagy szétszóródását az erdőben. :)

Szóval mentünk. Ezt a pár kisebb elkavarodást eltekintve nagyon jól érezték magukat a kutyusok. Szaladgáltak, szimatoltak és lesték a gazdit, akik leginkább kis falatokkal jutalmazták őket, mikor visszatértek.

Odafelé leginkább erdőben haladtunk. Többször megálltunk, de csak pár percre. Közben kaptak inni a kutyák és egy kicsit összerázódott a csapat. ;) Az odafelé út legvégén pedig egy aranyos kis réten letáboroztunk. Itt már eléggé sütött a nap, ezért főként a rét szélét, az árnyékos részt választottuk.

Megtartottuk az agytornát, ami pár kérdésből álló kvíz volt a gazdiknak. Mindenki nagyon jól teljesített, ám hibátlan 10 pontos 4 született. Közülük kellett eldönteni a helyezetteket a már megszokott "szétlövő kérdések" segítségével. Így alakult ki a végeredmény...

Ezek után még a közönségdíjas kutyusokra is szavaztunk. Mindenki (kutyánként) rendelkezik 3 szavazattal, amit leadhat egy Jack Russell Terrier-re, egy Beagle-re és választhat egyet a más fajta kutyusok közül. A szavazásnak nincsen kritériuma. Nem szépségverseny, nem az ügyességre megy, hanem ténylegesen közönségdíj. Van aki azért kap szavazatot, mert nagyon vicces vagy éppen minden pocsolyába belefekszik vagy felmászik mindenre vagy bármi...

Míg a többiek felmentek pár méterrel arrébb és megcsodálták a Szent-kútat, addig páran lent maradtunk a réten, kijavítottuk a teszteket, összesítettük a szavazatokat és előkészítettük a pályát az ügyességi vetélkedőhöz.
A mostani vetélkedő egy rögtönzött, erdei akadálypálya volt. Talán "rosszra tanítottuk" a kutyákat, bár ahogy láttam, senkinek nem okozott problémát az asztalra ugrani, inkább a kúszásnál akadtak meg a kutyik.
A feladat: Adott egy erdei asztal, mellette mind két oldalon egy paddal. Ezt kellett a kutyusnak megkerülni, de nem ám a földön. Odafelé fent, visszafelé lent, az asztal és a padok alatt. A végén pedig még egy vizes palackot is megkerültek az ügyes ebek. A képek majd talán többet is elárulnak. :) Mindenesetre Én azt láttam, hogy aki kipróbálta, mindenki élvezte. Közben stopperoltunk és természetesen az idő eredmény döntött a helyezésekről.

A versenyek és a pihenő után visszaindultunk a parkolóba. Útközben csináltunk pár csoportképet is, ahol úgy láttuk, csodaszép a táj. :) Nem teljesen azon az útvonalon haladtunk, ahol jöttünk, csak az irány volt ugyanaz... Most inkább réteken, mezőkön keresztül mentünk, ezért sütött ránk a nap rendesen. Bár a szellő segített, ezért nem éreztük nagyon kánikulainak a mai napot.
Visszafelé már a kutyákon is látszott, hogy fáradnak. Nem rohangásztak olyan nagyon körülöttünk, leginkább a sarkunkban kutyagoltak rendesen. Az árnyékos megállókban pedig nyelvüket lógatva pihentek. :) Valahol ez is a cél, hogy lefárasszuk ezeket az örökmozgó kis tündér barátainkat, miközben persze mi is ugyanezt tesszük. :)

Visszatérve a parkolóba mindenki lehuppant a fűre. Már aki ott maradt, hiszen többen hazaindultak. A hosszabb útvonal miatt az idő is elszaladt...
Most lehetett tombola jegyeket venni, plusz néhányan pólót és kulcstartót is vásároltak. A tombola bevétele megy a TúraCsapat kasszájába, a többi viszont mind önköltséges áron vehető meg, így annak nincs "bevétele". :)

Nem vártunk sokat és kezdődhetett a "hivatalos" díjátadó ünnepség, majd utána a tombola tárgyak kisorsolása. Úgy alakult, hogy most pontosan ugyanannyi tárgy volt, mint ahány jegyet vettek a gazdik. És így bizony mindenki nyert! :)

Személy szerint én elfáradtam, de nagyon jól éreztem magam, bízom benne, hogy a résztveők is így voltak ezzel. Mindenkit várunk legközelebb is!!! ;)

Képek:
Gyülekező:

01_gyuekezo.jpg
04_gyulekezo2.jpg
Üdvözlő ajándékok...
02_udv_ajandek.jpg
Elmaradt emléklapokat is adtunk ;)
03_emleklap.jpg
Telik a parkoló...
05_telik_a_parkolo.jpg
Pár fontos tudnivaló indulás előtt:
06_megafon.jpg
Aztán indulás!
07_indulunk.jpg
08_erdoben.jpg
Kutyik előre! :)
09_kutyik_elore.jpg
Aztán a gazdik... :)
10_megyunk_rita_milu.jpg
11_mogottunk_szep_kilatas.jpg
Mögöttünk a szép kilátás!
12_mgottunk2.jpg
Megyünk tovább...
13_haladunk.jpg
Elágazásban megállás
14_elagazasban_megallas.jpg
Tovább, erdőben, árnyékban...
15_aztan_tovabb_erdoben_arnyekban.jpg
16_megyunk.jpg
Dagonya!!!! :D
17_dagonya_marci.jpg

Aztán tovább... Majd újabb megállás:
18_ujabb_elagazas.jpg
Innen kicsit volt egy pár méter emelkedő...
19_kicsit_felfele.jpg
Megérte! Szépséges tájat találtunk megint ;)
20_szepseges_taj_ujbol.jpg
Ha feljöttünk, most lemegyünk. Kis ösvényen:
21_kis_osvenyen_le.jpg
És lent az elágazásban, majd a réten pihi...
22_mar_lent.jpg
23_elagazas_pihi.jpg
Pár lépésre letáboroztunk a réten: Agytorna!!! :)
24_agytorna.jpg
25_agytorna2.jpg
26_agytorna3.jpg
27_agytorna4.jpg
28_agytorna5.jpg
Közben egy kis játék...

Majd aki szeretett volna, felment a Szent-kúthoz:
29_fel_szent_kuthoz.jpg
30_fel2.jpg
A kútnál...
31_lent_a_szent_kut.jpg
33_gomboc_iszik.jpg
32_koszos_maja.jpg
Kis kunyisok :)
34_kunyis_terriereke.jpg
Vissza a rétre: Vetélkedő!!!
35_vetelkedo_whiskey.jpg

38_okosan_a_rajtnal_linda.jpg
Ugrás!
36_zazi_ugrik.jpg
Alatta vissza...
37_alatta_vissza.jpg
Sajna ő visszafelé is ugrott...
39_dio_ugrik.jpg
VIDEOK: Lejátszási lista

Agytorna döntő :)
40_agytorna_donto.jpg
Ami után vissza indultunk: Szépséges csoportképünk!
Utólagos összeszámlálás után: 36 kuttyal!!!
41_csoportkep.jpg
Felfelé...
42-indulas_vissza.jpg
Legyen még egy csoportkép. ;)
43_meg_egy_csoportkep.jpg
Na de most már irány a parkoló!
44_irany_a_parkolo.jpg
Jutifalat :)
45_jutifali_osztas.jpg
És a réten megyünk visszafelé...
46_reten_visszafele.jpg
Mini árnyékokban megálltunk ;)
47_neha_arnykban_megallunk.jpg
48_kicsi_arnyek.jpg
Hűsölés...

Tovább!
49_tovabb_napon.jpg
Lemaradtunk...Khm...
Okosan visszajönnek a tündérek <3

Közeledünk...
50_vegen_megint_arnyek.jpg
És lassan elértük a patakot:
51_visszaertunk_a_patak_melle.jpg
Újból erdőben, árnyékban!
52_erdoben.jpg
53_osvenyen.jpg
54_isznak.jpg
Parkolóban pihi...
55_parkoloban_pihi.jpg
Díjátadóról pár kép...
56_dijatado.jpg
57_dijatado2.jpg
58_dijatado.jpg
59_kozonsegdij.jpg
60_kozonsegdij2.jpg
Aztán: Tombolára várva... :)
61_tombolara_varva.jpg
Húzzuk a számokat... Nyeremények!
62_tombola_susu.jpg
63_tombola_konyv.jpg
64_tombola_rita.jpg
Három nagy díj!
65_harmadik.jpg
66_masodik_doboz.jpg
67_elso_sator.jpg
Közben van aki már nagyon kidőlt. :)
68_masni_kocsiban.jpg
69_suti_kocsiban.jpg
Hazafelé még megnéztük a kecskéket is. (Kecskefarm)
70_kecskek.jpg

 

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kutya kirándulás Pilis TúraCsapat Csobánka

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr926827241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása