A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)
PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

január 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Cicák, Autópálya és szalonna...

2010.08.07. 21:35 Milu75

Szombat:

Ma megint on-line készül a bejegyzés. :) Tegnap hihetetlenül hamar ágyba dőltem. Jól esett: Rám fért a pihenés...

A ma (tegnap) délelőttömet egy cica-szállító projektnek szenteltem. Egy nagyon kedves barátnőm kért segítséget, ugyanis munkahelye új épületbe költözik, a régitől messze. Igen ám, de odaszokott két kiscica, akiket Ők etettek, ők gondozták... És most nincs szívük Magukra hagyni az árvákat. Tündér kis manók, tényleg... :)
Neten kerestek Nekik gazdit, csak a szállítással voltak bajban.

Reggel korán keltem. Illetve csak a hétvégéhez viszonyítva. Gyors cicák-kutyák ellátása után készülődtem és már 7-kor autóba is pattantam. Irány Székesfehérvár!
Pati és Zsömi már az udvaron várták a reggelit, nem is sejtették, mi vár Rájuk. Pati kicsit barátságosabb, még simizni is tudtam, Zsömike is odajött ám, csak a kezemtől félt. :O A kaját viszont elfogadták, hatalmasakat csámcsogva kezdtek neki falatozni. :)
Csak a felét engedtük Nekik megenni, aztán irány a hordozó. Bette barátnőmmel beosztottuk. Ő Zsömit fogta meg, Én Patit. Aztán együttes erővel zártuk rájuk a hordozó ajtókat.

Tényleg nagyon édesek voltak. Annak ellenére, hogy még sohasem utaztak, egy pisszenés nélkül ülték végig a hosszú utat. A hordozókat a hátsó ülésre raktam egymásnak fordítva és egy lepedővel letakarva. Egyszer, mikor megálltam az autóval csak alánéztem, hogy mi újság a cicukkal? Nyugodtan feküdtek és szimatolgattak kifelé. :)

A cél Tápiószőlős volt! Ott Gyöngy várt Rám és a két új cica-lakóra. Már előkészítette Nekik a kis padlást, ahol ideiglenesen lakni fognak. Kaptak vizet, kaját, játékokat, fekhelyet és biztonságot. Most egy hétig oda lesznek bezárva, hogy szokják a helyet és Gyöngy hangját, aki naponta többször is felmegy hozzájuk. :)
Miközben Gyöngy kiengedte a fiúkat a padláson, Én körbenéztem az udvaron. Igazi kánaán! Nem csak a cicuknak, még Nekem is az lenne.:) A telek oldalában egy kiserdő, hátrafelé egy akácos, az udvar pedig naaagy területen lenyírt fű. Szomszéd? Kb. 100 méterrel arrébb minden irányban. Igazán ideális. :)
Nagyon kedvesen fogadtak: Miután a cicákat biztonságban tudtuk, kaptam inni, csomagoltak Nekem sütit... Kicsit beszélgettünk, cicáztunk a kicsikkel, majd elköszöntem. Késő volt már, Én fáradt és még várt Rám a haza út, plusz a délután.


Délután Bátyámékhoz mentünk szalonnázni. Egy újfajta sütögetős módszert és szerkezetet próbáltunk, teszteltünk... Szuper jó kis kütyü!!! :) Egy öntöttvasból készült összenyomható sütögetős bigyó, bele lehet rakni a húst, szalonnát, virslit, zöldséget, bármint. Mivel iszonyatosan gyorsan áthevül, ugyanilyen iszonyatosan gyorsan sül benne az étel! A szalonna összes zsírja a kenyérre kerül (kivétel, amit mellé öntünk :D) és nem a tűzbe csöpög!
Miután jóóól beuzsonnáztunk, borocskáztunk, fiúk töményeztek, leültünk filmet nézni. A film választás nem mindig hoz olyan eredményt, hogy az mind a négyünknek jó legyen. Ezúttal azonban egy nagyon szuper filmet sikerült választani! Hidalgo

Film után már csak hazajönni volt erőnk, majd Én kidőltem. :D


Még egy szösszenetet le akartam írni, mert nem először foglalkoztat a dolog. Nevezetesen az autópálya és a magyar közlekedési "kultúra".
Kérdés: Minek nekünk 3 sávos autópálya, ha még mindig csak 2 sávot használunk? A legszélső sáv valamiféle szégyensáv lenne??? :O
Ha jól emlékszem, Nekem talán a legelső KRESZ órán megtanították a jobbra tarts szabályát.Nem hiszem, hogy csak a Mi oktatónk volt ilyen alapos. Ennek ellenére már nem először tapasztalom, hogy a mai autósok zöme (mert némi kivétel azért akad) beáll 110-120-al a középső sávba és halad. Mintha nem is nézne sem hátra, sem oldalra, csak előre... :( Mind két legutlsó esetben hétvégén jöttünk-mentünk az M7-esen. Sem kamion, de még csak busz nem közlekedett, hogy arra lehessen fogni: azoké a külső sáv.
Ja, és persze ki van írva: Jobbról előzni tilos! Én tegnap jöttem szépen, jó tempóban, igyekeztem tartani az állandó 130-at és figyelni a jobbra tarts-ra. Legtöbbször a külső sávban, hiszen úgy a szabályos és még üres is volt. Tehát jobbról előztem, ha úgy vesszük. Nem keveset... Most akkor ki sértette meg a szabályokat? Vagy hogy is van ez???

No jó, nem vagyok Én hivatott ezeket boncolgatni, de valaki már megmondhatná a tutit, mert véleményem szerint ez a helyzet balesetveszélyes! Továbbá kérem minden autós társamat: Használjuk a külső sávot is! Hiszen nem kevés pénzbe került...

Jó sokat fecsegtem: Lássuk mindezt képekben...
Pati és Zsömi várják a reggelit: :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kis barátságosak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hordozókban, útra készen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pati:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zsömi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hátsó ülésen, szépen letakargatva:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mostani, ideiglenes lakhelyük: A kispadlás... (Én nem mentem fel.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Amit nemsokára birtokba vehetnek: A kert, mellette az erdő...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A ház mögötti akácos: igazi cica kánaán!!! Örülök, hogy segíthettem. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Akik itthon vártak: Huhúúú, micsoda szagok. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cicuk ezt nem érezték, mert a hordozók még mindig a garázsban vannak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Egy kis kert:
Árnyliliom: Olyan szép "lenne"...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boglárcserje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon uralkodik most a többi bokor felett!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pici kutya őrzi a porcsinkertet: Vagyis a benne ugráló békulákat...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Bátyáméknál: Az új sütő szerkezet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bele kell tenni a sütnivalót...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tűz:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előkészület: Hozzávalók...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Együtt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Közben: frissítő...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ez nem pont az! :D Asszem whiskey...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aztán bódító: :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kocc...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


És a sütés:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nem nagyon látszik, de szinte ömlött ki a szalonna zsír:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyami!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prémium: Az autópálya és az üres külső sáv!
(Nem a legjobb kép,de... A lényeg látszik!
Nehéz vezetni, a forgalomra figyelni és jobb kézzel egy gyorsat kattintani...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Egy évvel ezelőtt...>>

Két évvel ezelőtt...>>

Szólj hozzá!

Címkék: utazás kutya autó bor tűz macska süti autópálya lola ábel sütés zeusz szalonna masni vendégség pati boglárcserje árnyliliom zsömi

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr312206295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.