A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Ábel

2012.01.17. 13:20 Milu75

Ábel kincsünk 2008. március 31-én született Lőrincen. Ő Loli babacicánk nagy és okos bátyja! :) Sorsuk, életük egybeforr!

A vörös cica imádatomat mindenképpen le kell írnom: Az úgy kezdődött, hogy egy ideig Nagymamámmal laktam együtt, akinek mindig voltak cicái. Akkoriban Én még azt hiszem, nem is rajongtam eme csodás szőrgombócokért. Mikor Nagymamám sajnos itt hagyott minket, a 2 cicusa is eltűnt. :( Hogy hol voltak azokban a hónapokban, ki tudja...? Viszont mivel kertes ház, gondoltam nem maradhatunk macsek nélkül. És akkor elmentünk oda, ahonnan mindig is a tejet hoztuk, ott tuti van picurka elhozható cica. Nekem csak annyi kikötésem volt, hogy csak vörös ne legyen, mert azok olyan furák. :O Nem szépítek, akkor még így gondoltam. És persze, hogy csak vörös cica volt elhozható "méretű". Nem volt mit tenni... Simon, életem első cicájának nem kellett 1 nap, ha jól emlékszem, és úgy a szívembe lopta magát, de úgy!!! Hogy azóta vörös cica nélkül félkarúnak érzem magam! :D

Tehát itt van Ábel, aki az egyik kis szerelmem. Néha még olyan macsósan is tud járni, hogy mikor lépked, billeg a válla és ettől nagy fiúsnak tűnik. :) Ha mászkálok a lakásban és Ő csak úgy "téblábol", akkor mielőtt odaérnék hozzá, hanyatt veti magát és nyújtózik. Szerintem tudja, hogy nem bírom ki pocaksimi nélkül. Ő meg élvezkedhet kedvére! :)
Állíthatom, hogy Ő a legkezesebb báránykánk. Hogy imád-e kézben lenni, azt nem tudom, de simán fel lehet kapni és "dögönyözni"/puhusgatni. Simán elvan fent, hozzánk bújik, néha még dorombol is.

Ha kajáról van szó, Ő az első, aki ott terem a pulton. Elég csak a konyha felé indulnom, Ő lesi a mozdulataimat és szinte kérdi a szemével, hogy akkor most mit is kap enni... :) 
Az etetés nálunk adott időkben zajlik. Reggel esznek 3x, és este ugyanígy. Előre kiosztott napi adagokat kapnak. Mindenki tudja az időpontokat, hozzászoktak már, de leginkább a pocakjuk jelez. Ábel manó ezt tökélyre fejlesztette olyan szinten, hogy leül mellénk és nyávog, virnyog, jelez nekünk. Nem tudom leírni, de annyira édesen tud szólni, csak egy egy rövidet nyafizik és Mi már tudjuk, hogy legszebb vörösünk bizony éhes! :) 

Fiú cica lévén, Ő is ivartalanítva lett. Mint a többiek, Ő is kizárólagosan csak benti cica, mióta elhoztuk, sosem volt kint a szabadban. De ahogy láttam, teljes az élete. Itt vannak a tesói, Anya- és Apa-gazdi, na meg az állandó reggeli és vacsora! :D

Sokat játszanak, kergetőznek a többiekkel. Azt hiszem, Ő az egyetlen cica manónk, aki nem került összetűzésbe Masnival. Olyan érdekesen, lazán kezeli a pici kuttyot, mintha ott sem lenne... Őt aztán nem zavarhatja meg semmi. :) 
Azonban ha ismeretlen vendégek jönnek hozzánk, Ábel elbújik az előszoba szekrény alá és onnan kémlel kifelé. Felméri a helyzetet és ha elmúlt a veszély, újból előmerészkedik. Olyankor pedig előveszi lehengerlő, tündércica énjét és mindenkit levesz a lábáról!

 

 

 

 

 

 

 

Hogy még mindig tudja-e, hogy Loli az Ő vér szerinti tesója, nem tudom... De odafigyel rá és néha összebújnak, néha birkóznak. Mindenesetre sokkal jobban elvannak Ők ketten egymással, mint akár Vilivel vagy Zeusszal.

A szőnyegen való kaparászást szépen eltanulta Zeusztól, így gondolom csak Boldog lehet, hogy Velünk élhet. Szeretném azt gondolni, hogy jó életük van!!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ábel élete

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr433570457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása