A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Séta

2008.07.15. 22:44 Milu75

A mai napunk is ugyanúgy indult, mint majdnem mindegyik. Etetés, takarítás, készülődés és indulás. Ilyenkor az összes manó körénk sereglik és búcsúztatnak minket. A kutyók ugyan még mindig bepróbálkoznak egy-egy trükkel, hátha itthon marasztalhatnak minket, de eddig még sem a cipő ellopás, sem a cipőfűző kikötés nem vált be...
Masni mostanában új trükköt eszelt ki. Azt mutatja, hogy Ő itt a legnagyobb és rettegésben tudja tartani a nálánál bizony nagyobb cicafiúkat... Ha-ha! Vili és Zeusz is valószínűleg csak nevet rajta, mivel eszük ágában sincs ilyenkor még csak megmozdulni sem. Élvezik, hogy biztonságban vannak és az a lentről jövő zaj, amit Mi ugatásnak hívunk, egyáltalán nem zavarja Őket! :)

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 


Ez volt ugye reggel. Aztán, hogy mi történik itthon napközben, ki is az úr valójában, arról sosem beszél nekünk senki. Mikor hazajövünk, mindenki egyenrangú félként rohan elénk és üdvözöl minket! :)

Délután sétálni mentünk.
Mit is írjak? Nagyon vegyes, de leginkább dühös, elkeseredett és csalódott érzésekkel tértem haza. Sokat gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán megemlítsem-e, de olyan régóta érik bennem. Most már biztos vagyok benne, hogy valamit tenni kell, mert az emberek pofátlanok, önzőek és haragosak.
A lényeg, hogy a lakóparkban ahol lakunk, nagyon sok helyen nincsen járda. Na az egy dolog, hogy nincsen. Nem is ezzel van a gond, hanem hogy egyesek úgy gondolják, a kerítésükön kívül eső rész is az övék és beültetik, elbarikádozzák, stb... Na még ez sem probléma. Tegye! És tartsa rendben, hiszen szép környezetet akarunk magunk körül. Na de Én, Mi akkor hol közlekedjünk? Ha az úton megyek, az autók kerülgetnek, jobb esetben nem dudálnak és kiabálnak rám, hogy mit keresek az úttesten. Ez a helyzet mind gyalogosként, mind autósként nem elfogadható!
Az Önkormányzat? Megkérdeztük Őket: Azt mondták, mindenkit felszólítottak, hogy építsenek járdát, de legalább hagyják szabadon. Aztán slussz. Ők mossák kezeiket, megtették amit tudtak. Biztos ez???
De nem is akarok Én felelősségre vonni senkit. Ki vagyok Én ehhez?
Viszont ezúton szeretném felhívni mindenki figyelmét a problémára. És szeretném, ha ezentúl mindenki a járdán közlekedne! Még akkor is, ha be van ültetve! Hátha észreveszik a "tulajok", hogy valami nincs rendjén...
Lehet, hogy nem volt nagyon tiszta, ahogy leírtam a problémát, de hátha a fényképek tisztázzák:
Nagyon szép, de hol a járda?

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Barikádok:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 


Akadályok:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Azért akad ellenpélda is.
Érdekes, hogy tud nagyon szép lenni és még közlekedni is lehet:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 


Egyik helyen még ránk is szóltak, illetve kiabáltak, hogy tűnjünk már el a kutyáinkkal a fűről! (persze járda itt sem volt.) Kicsit "elbeszélgettünk" az illetővel. Szerintünk ahol Mi sétáltunk az közterület, mivel az utcán van. Szerinte az az Ő tulajdona, hiszen Ő gondozza.
Még utána kell néznem azért ennek a dolognak, de ha ebből indulunk ki, akkor Én elkezdek gondozni egy területet mondjuk a Hortobágyon és akkor az már az enyém is lesz? Kétlem, hogy így működne!

Erről ennyit mára. De voltak azért békés és nyugodt pillanatok is a mai séta alatt.
Elindultunk és mentünk:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



Szimatoltunk és pancsoltunk:

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ismerkedtünk kiskutyákkal:


 

 

 

 

 

 

 

 


Nagykutyával:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gyerekekkel:

 

 

 

 

 

 

 

 



Kerítésekkel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aztán kiértünk az amúgy nagyon szép patakpartra és jöhetett a múltkor már említett másik csalódás. Hiába a zöld terület, ha itt is a betonon kényszerülünk menni... ha nem akarunk méterenként aknákra lépni...

 

 

 

 

 

 

 

 



Közelről (Bocsánat):

 

 

 

 

 

 

 

 



Itt már tényleg tele volt a hócipőm, pedig még nincs vége! A patakparti séta után kiértünk a Mi utcánkra, ami a város legszélső utcája. Elég hosszú és egyenes, így remekül lehet rajta száguldozni. Most is épp pár motoros kölyökbe botlottunk, akik épp versenyezni készültek. Míg a házunkhoz értünk, 3x húztak el mellettünk meg nem mondom mekkora, de nem kis sebességgel! Talán az ilyeneknek köszönhetjük Simon és Manka cicánk halálát???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ebben az ügyben is léptünk már. Még aláírásokat is gyűjtöttünk a lakóktól, hogy fekvőrendőrt, de legalább egy forgalom lassító táblát tegyenek az utcába.... Eddig semmi nem történt! Talán majd ha nem egy állat, hanem ember sebesül meg itt... Talán!!!
Most mondjam azt, hogy elegem van ebből az országból? Én megpróbálom csinosítani és élhetővé tenni a környezetemet, próbálom élni a kis életemet, de mindenhol csak nemtörődöm, önző és elégedetlen emberekbe botlom...

Komolyan azon gondolkodom, hogy nem megyünk többet sétálni, de ez sem megoldás! Nem zárkózhatok be Én is!!! Pedig milyen jó lenne.
Itt, ahol Foltos a nagy pocakjával mászik át a kerítésen:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahol a kutyókák önfeledten rohangálhatnak a kertben:
 

 

 

Ahol ilyen szép szőlőt és veteményest gondozunk:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 




És ennyi sok paradicsomot megtermelünk:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 


Bent a házban pedig a boldogan játszadozó kismacskáinkban gyönyörködhetünk:

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ezek után még prémium kép? Ám legyen.
Elnézést, amiért ez a mai bejegyzés ilyen nagyon negatívra sikeredett, de itt van még egy:
Szintkülönbségek, avagy a szomszéd kicsit nagyon feltöltötte a kertjét!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Holnap igyekszem csak a jóra koncentrálni!
 

4 komment

Címkék: kutya macska séta süti lola paradicsom ábel szőlő zeusz járda foltos masni vili cicamínó vetemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr37570143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt az a kérdés, hogy a ház előtti terület kié. Ha az önkormányzaté (közterület), akkor építsen az önkormányzat járdát, ha meg a tulajé, akkor tényleg azt csinál amit akar (kivéve, ha az önkormányzat járda építésére kötelezte.) Furcsa egyébként, hogy miért nem az önkormányzat épít egy egységes járdát. Milyen lenne, ha az autóutat is a lakóknak kéne megépíteni? :)


Egyébként a sétálási lehetetlenség szerintem érthető. Aki odaköltözik, az arra rendezkedik be, hogy ott alszik és a saját kertjében él. Sétálásra nem gondol senki, vagy aki gondol, az autóba ül, és elmegy egy parkba sétálni. Nagyon nem jó megoldás, de ez a tendencia. Ezért aztán minek a járda?
Most beszéltem az Önkormányzattal. A kerítésen kívüli terület az Önkormányzat tulajdona! Emígyen pedig közterület! Tehát nekem igenis jogom van ott sétálni, beszélgetni, bármit is csinálni. A tulajnak joga van ott söprögetni, tisztán tartani. Viszont nem kötelezhető járda építésre, de köteles szabadon hagynia a kerítés mellett 1-1,5 métert!
Megkaptam egy képviselőnőnek a telefonszámát, aki már egyszer kezdeményezte ez ügyben az eljárást... Fel fogom vele venni a kapcsolatot!

A sétálásról meg annyit, hogy akkor Én hogyan jussak el a boltba bevásárolni? Azért talán igenis kell a járda, hogy ne a száguldozó autók között kelljen közlekednem!
Na, akkor hajrá, hajrá! :) Szurkolok nektek. Ha közterület, akkor építsen rá az önkormányzat járdát, és tartsa karban, vagy tartassa karban.

És akkor talán sétálni is lesz kedve az embereknek, és nem autóval közelítik meg még az autójukat is. :) Mert sajnos most nagyon ez a tendencia, nem csak nálatok.
Köszi, köszi.
Ezzel még az a probléma, hogy anno az önkormányzat eladta ezt a területet egy beruházónak, aki felosztotta a telkeket, utat épített és csatornát meg villanyt, stb...
Aztán eltűnt, pedig a járda is az Ő feladata lett volna. Mivel ez egy Izraeli muki volt, bottal üthetik a nyomát. Most meg már az önkormányzat felelős az egészért. És nem arról híresek, hogy bővelkednek a pénzben!
Egy képviselő testület elé kell vinni a kérdést, akik meg már nem egyszer lepasszolták, hogy van ennél fontosabb dolog is amire kell a pénz.
Szomorú!
Ja még valami! Az önkormányzat viszont ingyen biztosít a lakóknak sódert és cementet, ha valaki úgy határoz, maga építené meg a járdát.
süti beállítások módosítása