A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

1 éves Ikreink!

2009.03.31. 09:00 Milu75

Eljött a nap, mikor családunk legfiatalabb tagjai is felnőttek lettek. A viselkedésükben ugyan nem annyira látszik, de... Maradjanak is meg ilyen játékosnak, vadócnak és tündér manónak! :)

BOLDOG SZÜLINAPOT LOLA ÉS ÁBEL!!! 

Mikor 1 éve megszülettek, még nem is sejtették, hogy mennyire vártunk rájuk. Pontosan egy vörös és egy trikolor testvérpárt kerestünk. :)

Természetesen gyüjtöttem fotókat, hogy segítsen visszaemlékezni és felidézni pár pillanatot az elmúlt 1 évből...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr491036481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isten éltesse a kis drágákat!
Szia Milu.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, boldog szülinapot az ikreknek!
Most pedig előre szólok, szentségtörésre készülök!
Itt is van olyan kép, ahol a cicák vágyakozva néznek kifelé az ablakon.Mikor az én Cilum sütkérezik a napon kéjelegve, eszembe jutnak a Tieid és fáj a szívem értük, hogy ők ezt nem élvezhetik.És ma "megvilágosodtam!"Ti olyan kreatívak és ügyes kezüek vagytok, hogy nem volna olyan nagy feladat a cicóknak egy kifutót elkészíteni, mondjuk lécekből és csirkehálóból.Akkor szabadon mászkálhatnának az adott területen, de nem tudnának kimenni a kertből és így veszélynek sem lennének kitéve.Viszont ők is élvezhetnék a szabad levegőt és a napsugarakat!Bocs Peti, tudom ez az ötlet merénylet ellened, mert az elkészítés javarészt Rád hárulna.Jártam egy tenyésztői oldalon, ott is láttam ilyet és egy macskapanzióban szintén ilyen kifutójuk van a vendégcicáknak.
Azután meg Papusom is emlegette, hogy bekeríti csirkehálóval az erkélyt, mert Ciluka előszeretettel sétálgat a korláton és a negyedik emeleten lakunk!Nem akarok a "belügyeitekbe" avatkozni, csak mint jónak látszó ötletet emlitem.üdv Mócika
Sziasztok

Boldog szülinapot az ikreknek.

Andi, Foltos, Sanyika :)
Lenne egy kérdésem ti melyik webáruházból rendelitek a finomságokat az állatkáknak?
@silvernight:
Szia, köszönjük a köszöntést! :)
A múltkor csináltam egy táblázatot a kajcsikról, bár az igaz, hogy az éppen akkori árakat tartalmazta.
A legutóbb (egymás után asszem 4x) tőlük rendeltünk: www.kosaltd.hu/
Nagyon megbíthatóak, akkor érkeztek, mikor kértük és még ajándék akcióik is vannak!
Pussz: Milu
@teca1258: Szióka, köszönjük szépen a köszöntést!
A kifutó nem egy rossz ötlet, bár a ház sajnos nem úgy lett megtervezve... :( Asszem Petinek is kipattant már a fejéből, aztán elvetettük.
Bár a vágyakozással azért vitatkoznék. Szerintem ha valami mozog kint, akkor azt lesik az ablakon keresztül. Viszont, ha nyílik az ajtó, senkinek még eszébe sem jut kimenni. Talán Zeuszka tényleg vágyakozik, mert Ő ismeri, milyen kint. De a többiek...?
Mindenesetre megfontolandó a kifutó. Aranyos vagy, köszi, puszi: Milu
@teca1258: Eszembe jutott ám még valami...
Ha netán tényleg megépítenénk egy ilyen kifutót. Lenne teteje meg minden... Véleményem szerint csak még jobban ingerelném vele a cicókat. Körülöttük repkednének a madarak, mégsem kaphatják el soha! Hááát, ez nekem sántít. :(
Bocsi.
Milu
Nem akarlak ijesztegetni benneteket de a kijáró cicákra nem csak a felelőtlen autósok veszélyesek. Hanem esetleg betévedő oltatlan kóbor cicák akik veszélyes fertőzések hordozói lehetnek. Elnézést az okoskodásért.Sajnos én így hoztam az állományomba pár éve fertőzést a szomszéd cicus miatt. Akkor még perzsáim voltak.
@Milu75: Nem pont a madarakra fáj a foguk.A bogarak, hangyák, lepkék mind olyan izgalmas dolog, amit figyelni és szagolgatni lehet. És a fiss levegő, a napsugár, amit elnyúlva, frissen mosakodva lehet élvezni.Az én Cilum sem fog madarat az erkélyen, de élvezi a viszonylagos szabadságot a lakás bezártsága után.Gondolt csak el, ha a kutyikat soha nem engednétek ki a kertbe!Ugye elképzelhetetlen!Pedig együtt élnek a cicákkal.Bocs, hogy felhoztam ezt a témát, csak látom, hogy az én cicám mennyire várja a jó időt, hogy kint lehessen.Ismerem az indokaidat, amiért bezárva tartod őket, csak azt hittem ezzel a megoldással adok egy ötletet, hogy vigyázhass rájuk de szabadok is lehessenek kissé.A Te állatkáid, a te jogod eldönteni, hogy milyen életet élnek, ebbe nem szólhat bele senki. Csak egy ötlet volt.
Üdv: Mócika
@teca1258: Szióka,
Az ötletet köszönjük, tényleg megfontoljuk. Egyenlőre sajnos nem tudom elképzelni, hogy hova csinálhatnánk egy ilyen kifutót. Mert véleményem szerint akkor már ne legyen az a kifutó kicsi! :)
Azért a kutyákat és a cicákat összehasonlítani nem lehet. Ha megoldható lenne, hogy a cicák is a kertben maradjanak, hidd el: nem gondolkodnék. Kint lehetnének, amikor csak akarnak. De amíg ez nincs, addig... (Tavaly is meghalt 2 cica az utcánkban!)
Ok, tudom, hogy a kifutó a téma. Ha tehetném és most tartanék ott, az egész házat máshogy tervezném. Akkor nem gondoltunk erre, hiszen világ életemben kijárós cicáim voltak! Most már ez is szempont. Igyekszem mindent megadni nekik. És egyenlőre nem érzem úgy, hogy vágyakoznának kifelé... Általában csak akkor ücsörögnek az ablakban/ajtóban, ha Mi kint vagyunk. Amikor bejövünk, hozzánk jönnek, dorombolnak, majd megnyugodva elfekszenek a helyükön, kergetőzni kezdenek, élvezik, hogy velük vagyunk. Én ezt inkább a gazdi hiányának értelmezem! :)
Pussz:
Milu
Gyönyörűek a kicsik. Én is pont ebben a színben szeretem őket. Milyen kár, hogy megnőnek!
@burqus: Szióka, köszönjük szépen!
Szerintem nem baj, hogy megnőnek. Ugyanolyan tüneményesek maradnak! :)
Bár az igaz, hogy egy picurka cica látványa, az Én szívemet is mindig megdobogtatja! :)
Milu
süti beállítások módosítása