A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

A szabi utolsó napja

2009.08.16. 21:55 Milu75

Húú, de nincs kedvem holnap újra igába állni. Gondolom Peti is így van ezzel... Annyira jól elvoltunk itthon és még koránt sem végeztünk mindennel, amit terveztünk. Na de ez van, most már tovább lépünk.

Ma reggel fáradtan ébredtünk, hiszen alig aludtunk az éjjel. Vendégeink a reggeli után már indultak is haza. 3 gyerkőc várta Őket, meg is értem, hogy siettek. :)
Mi pedig egy rövid kút, illetve szivattyú szerelés után meglocsoltuk az előkertet, majd tovább tanakodtunk, hogy mi legyen, Ugyanis nem sikerült 100%-ig megszerelni a dolgot. :( Sajnos valahol levegőt szippant be, valahol a PVC cső mellett... Bekentük PVC ragasztóval, aztán még pillanatragasztóval is. És mivel még ezt sem láttuk elégnek, körbetekertem szigetelő szalaggal. így sem lett tökéletes, de az előkert már meg volt locsolva, Mi pedig nagyon fáradtak voltunk, jobbnak láttunk pihenni inkább. A szivattyú szerelés pedig ráér majd este, na meg hívtunk egy szerelőt, aki végül mégsem jött el.
Szóval visszafeküdtünk aludni. Teljesen elcsendesedett a ház, minden manó velünk aludt a hálóban asszem. :)
Ébredés, majd ebéd után átmentünk Szüleimhez. Tegnap este jöttek ugyanis haza Párizsból. Meghallgattuk az élménybeszámolót, kaptunk nagyon fincsi, francia sajtokat, majd siettünk haza locsolni. A hallgatás pedig tényleg hallgatás volt, bár részemről néha átcsapott ámulatba. Hogy hogyan lehet 5 nap alatt ennyi mindent megnézni és főleg ennyit gyalogolni??? Le a kalappal az utazók előtt! :) A sajtokat nagyon köszönjük, ma este 2 félét már meg is kezdtünk és igencsak karakteres, finom ízük van. Szuper! :)

Aztán este itthon: Már mikor befordultunk a sarkon, megállított Levente szomszédunk, hogy átjönne megszerelni a bádogot a sufni tetőn. Meg a múltkori viharkor leesett csúcs bigyót is visszaszereli. Hozott egy nagyon magas létrát, Peti segített neki és pikk-pakk végeztek. Mivel szomszédi szívességről van szó, teljesen ingyen kaptuk "ajándékba" a szerelést, ám mégsem engedtük haza üres kézzel! Egy nagy tál szőlőt kapott a család!
Én pedig közben megint megkíséreltem beüzemelni a kutat. Beindítás előtt pumpáltam a kézi szivattyúval, majd bekapcsoltam. És ha nem is olyan erővel, de elindult a víz. Már nem kellett mellette őrt állni, nem kellett pumpálni... Talán a sok ragasztó, meg a szig.szalag, meg egy plusz tekerés még egy helyen, amit most este találtam meglazulva. Tehát mindent meg tudtunk locsolni ma este! Hurrá! A fűre nagyon ráfért, mert ugye most rövidebb, mint szokott. Közben persze beszéltünk a szerelővel is, hogy ideiglenesen megoldottuk a problémát, ám már így látatlanban is ajánlott nekünk valami visszacsapó szelepet. Ez arra jó, hogy ha kikapcsoljuk a szivattyút, akkor ne rúgja le a csőről az egészet a hatalmas nyomás. Majd a héten eljön valamelyik nap és meg is nézi, na meg elmondja, mit tehetünk.

Röviden ennyi... Kép sincsen fergetegesen sok, de azért akad! :)
Ma reggelre végre kinyílt a szépséges kaktuszunk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekesek ezek a kaktuszok. Tényleg csak 1 napig virágzanak.
Már most este sem olyan friss szegénykém... :(

Délelőttünk: Pihengélő ház...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cicamínó ma nagyon népszerű volt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Délután: A csúcs bigyó...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sufni tető, bádog szerelés...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pár kép a létra tetején: cserepeink...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bádog alatti gumi bigyó: miez???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A bádog visszahajlítva a földön:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aztán visszahelyezve és odaszögellve a helyére:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Közben kutyikáink: kicsit melegük volt a teraszon...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prémium: mai termésünk... :)

 

 

 


 

2 komment

Címkék: kutya macska süti virág kaktusz lola szeder cserép ábel málna zeusz tető masni kút vili szivattyú bádog

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr341313743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok,
Húú a szivattyúval mi is kínlódtunk rendesen, illetve Zs, mert én nem értek hozzá. De valamit mókolt vele, mert most meg bizonyos helyekre még elzáró csap is került, hogy lejjebb vegyem a vízsugarat - hogy ne menjen át a szomszédba. Bár nekünk elég kicsi a telek, szóval ennek sok helyen megvan az esélye... :-)
A szeder nálatok mennyi idő után fordult termőre? És hány tővel érdemes elkezdeni, hogy legyen is belőle valami (úgy értem nem 2 szem / év)?
Pusssz,
Kri.
@Krisztinca: SZió!
Most úgy néz ki, megint működik a szivattyú, de nem telik el úgy év, hogy ne legyen valamilyen probléma.
Nálunk 2 tő szeder van és asszem a második évben termett csak. Az elsőben semmit. Vagy várj: csak a harmadikban. Mert először kiültettük, örültünk, hogy megmarad és hozott pár levélkét. Aztán a következő évben kezdett nagyon növekedni, futni! És akkor idén ezek a futó szálak teremtek! Szóval elég sok idő, de megéri!!!
Mi mondjuk a 2 tőről majdnem minden nap szemezgetünk, de kb. 1 hét alatt gyülik össze rajta 1-2 ilyen teli pici dobozka.
Hajrá! :)
Milu
süti beállítások módosítása