A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Kertünk

2010.05.07. 22:59 Milu75

Péntek:

Ma csak a kertre maradt egy kis időnk, mikor hazajöttünk meló után. Mivel a hétvégén nem lesz idő füvet nyírni, így Peti ma állt neki gyorsan a műveletnek. Éppen hogy időre végzett, még fent volt a nap, de már lemenőben...
Talán még a locsolás is belefért volna, mert tényleg száraz a talaj. Hihetetlen, hogy néhol bokáig jártak a vízben még ma reggel is, itt meg... Furák ezek a zivatarok. Nos: a locsolás elmaradt, majd talán holnap az is meglesz.

Szóval Peti füvet nyírt, Én közben fényképeztem, rendezgettem, majd muffint sütöttem. ;) Már egészen tökélyre fejlesztem lassan magam. Az eddig sütött muffinjaim közül a mai lett a legfinomabb. Már tudom, hogy nagyon meleg sütőben kell "hirtelen" sütni, mert akkor szépen feljön és szép barna lesz. Megsül a közepe is, ami eddig nem nagyon sikerült. Viszont, mivel nekünk még olyan régi gázos, alulról melegítő sütőnk van, ezért irtóra megégett az összes muffin alja. :( Na hogy ezzel mit csináljak, nem tudom... Mert villanysütőre bizony soká lesz még pénz. Na majd még próbálkozom... ;)

Nos mára ennyi. Állatka manók mind jól vannak, csak nem volt rájuk sok időnk. Cicukák nem is annyira igénylik, elég Nekik, hogy most itt fekhetnek körülöttem... Kutyóknak ez már nem elég, Velük Peti bújt össze a kanapén, Én meg megpusziztam mindenkit. :)

A mai képek:
Először is: itt van az egyre csak nyíló Amarílisz... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aztán kert:
Az egyik szőlővel már tavaly is "gondok" voltak. Történetesen csak az egyik "ága" hajtott ki, a többiről úgy hittük, elfagyott. Nos most már úgy gondoljuk, más baj van, mert idén pontosan ugyanez történt. Egy bizonyos magasságon túl elhalt. Vagy mi...
Idén kap egy utolsó esélyt, hogy egy nagyon alulról induló hajtás lesz felvezetve... De ha jövőre ez is elfagy... : Akkor asszem új tőkét ültetünk a helyére.
Eddig szép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amelyik hajtás alulról nagyon "teper". :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Már olyan régóta eszünk az újhagymából!!! És eddig nem is csináltam képet róla.
Ma pótoltam: itt kiszedés után...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virágok:
Molyhos madárhúr...
(Krisztinca által már ezt is tudjuk! :) Bár nehogy azt hidd, hogy most nem "puskáztam".)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kék-fehér Írisz: (A sárga még várat magára...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Törökszegfű:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Margaréta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyűszűvirág:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tűzeső: (Na ezt lefotózni...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Úgy néz ki, a Japán Juhar is megmarad! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A végére pedig pár fűnyírós kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Egy évvel ezelőtt...>>

Két évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

5 komment

Címkék: írisz hagyma kert margaréta szőlő fűnyírás gyűszűvirág japán juhar amarílisz törökszegfű tűzeső madárhúr

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr241982890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A japán juhar nagyon meghálája, ha egy kis savanyú tőzeget szórsz alá, kicsit bekevered a földdel és jól belocsolod. Nézd meg az enyéimet, 3 hete ápoltam így őket, és gyönyörűek..
@Krisztinca: Szióka,
Igen, most már tudjuk.
Sajnos csak tavasztól kapott tőzeget, pedig szegénykém már vagy 3 éves. :(
Mi vagyunk a hibásak, nem néztünk utána...
Volt egy "tesója" is, az nem is élte túl. :(
Szia:-)
Mi beáldoztunk egy tepsit, azt betesszük /ill. állandóan bent van/ a tűzhely legaljára, és feltöltjük vízzel, azután gyújtjuk be. A pára is jó a kajáknak + előbb átsül az egész, csak utána kezd égetni - hacsak nem töltjük fel újra;-)
@Antalbaba: Szia,
Ez jó ötlet! Köszönöm, ki fogom próbálni! :)
Nekünk is ilyen régi a tűzhelyünk, mi kibéleltük a sütő alját alufóliával, az nem engedi az alulról felforrósodást (annyira :)).
süti beállítások módosítása