A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Nevelés

2010.05.12. 22:59 Milu75

Szerda:

A mai nap is csak olyan szokásosan indult... De estére azért sűrűsödtek az "események".
Először is: nagyon nagy bánatomra, de le kellett mondani a szombati II. Russell Terrier túrát. :( Mikor körbe küldtem egy mailt az eddig jelentkezett résztvevőknek, kiderült, hogy nem csak Én gondolkodtam a dolgon. Sajnos még ha lenne is olyan szerencsénk, hogy éppen akkor nem esik majd, akkor is tuti, hogy sárban dagonyáznánk... Így pedig tényleg nincsen értelme. Szóval most új időpont van és addig meg fohász a fentiekhez: Kezdjenek valamit ezzel a sok esővel, mert Mi itt lent inkább a napsütést preferáljuk. Legalábbis túra szempontjából mindenképp! ;)

Délután, munka után siettünk haza. Zeuszt kellett vinnem dokihoz még mindig a bűzmirigy dolog miatt. Zeuszka hős volt! :) Ma Emese dokinéni rendelt, aki sikeresen kinyomta a bűzmirigyet. Zeuszka pedig nyugodtan tűrte, igaz ketten is fogtuk közben.
A lényeg, hogy most csak félig volt telve az említett szerv, ami kvázi normális. Az előző két kinyomás tükrében pedig egyenesen szuper! :)
Közben pedig megtudtam, hogy Anna néninek sikerült beszélnie egy neves és elismert dokival, aki látta a Zeuszról anno készült videót. Ő azt mondta, hogy szerinte ez a viselkedés mániákus és így lehetséges, hogy egy kezdődő epilepszia tünete. Ám ez egyáltalán nem biztos... Na most légy okos! Mondjuk "személyesen" nem látta a cicut, így nehéz is véleményt mondania. No de: Anna néni egy antidepresszánst ajánlott, bár ezt is annak tükrében üzente, hogy már rég látta Zeuszt és az esetet sem ismeri azóta. Merthogy Anna néni már nem dolgozik itt, ám Zeuszka betegségének kezelését még meg akarta "oldani". Rendes dokinéni. ;) Ám a nyugtatózás hallatán felvontam a szemöldököm. Mert azért csak nem akarom Én Zeuszt állandóan nyugtatózni...!!! Végül abban maradtunk most Emese nénivel, hogy úgyis Én látom Zeuszt, Én figyelem, hogyan viselkedik, esetleg javult-e az állapota. (Szerintem egyébként javult) Így pedig most ezt az antidepresszánst hagyjuk, esetlegesen eltesszük talonba, 1 hónap múlva még azért ránézünk a bűzmirigyre, de ha akkor is minden rendben lesz, akkor... Még mindig választhatjuk a nyugtatót. Talán... De nem hiszem! : Mert beszélgettünk is ám a cicák lelkéről, érzéseiről. Ugyanis van nekik, nagyon is!!! Aztán itthon is beszélgettünk róla és Petivel is egyetértettünk. Zeusznak is, úgy mint mindegyik manócskánknak több figyelem és törődés kell. Persze most is megkapja és eddig is mindig, ám nehéz megosztani mindent 6 felé, olyan módon, hogy senki ne szoruljon háttérbe. Nem kell ám iszonyatosan nagy dolgokra gondolni: Csak annyit, hogy pl. ha elmegyek Zeusz mellett, akkor mindig megsimizem a buksiját. Ez még plusz másodpercbe sem kerül, Neki mégis nagyon sokat jelent. Emlékszem, mikor Masni szinte minden nap a kanapéra pisilt. :( Akkor azt mondták Nekem, hogy tuti féltékeny és foglalkozzunk vele többet. És tényleg! Valami ilyesmi volt, bár nem feltétlen féltékenység... Beismerem, hogy anno Masnika sok szidást kapott, mert rosszcsontkodott, bepisilt ugye, stb, stb... És mikor elkezdtem nevelni inkább, mint állandóan szidni és haragudni, közben pedig nagyon-nagyon-nagyon éreztetni Vele, hogy szeretem, szinte egyik napról a másikra abbamaradt a pisi-gond.

Szóval nem fedeztem ugyan fel a spanyol viaszt, mert eddig is tudtam, hogy a Velünk élő 6 csodás manónak mekkora lelke van, most mégis okosodtam. A kulcsszó azt hiszem, a szeretet. Aztán a nyugalom, a türelem, a rendszeresség és a következetesség. Ez minden nevelés alapja. (?) :)

Ezen okosságok után pedig pár kép:
Masnika reggel. A tegnap megtalált kacsával... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hamm"! - Háttérben Zeusszal... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bocsi a "kertész"-blog miatt, de... Megint csak növénykés képek jönnek. :)
A harmadik Amarílisz:
Sajnos neki valami baja lehet, mert olyan furán oldalra nőtt az egyik virága.
De már bontakozik a bimbó! :O

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár kinti zöld: Dísz tök...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemege kukorica:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brutális szeder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Szőlő: Már olyan magas! De nem kap több "emeletet"... :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Még átlátni rajta... Ház és oldalkert:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végére a fehér "szőnyeg" a sufni mellett. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy évvel ezelőtt...>>

Két évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kutya macska szeder érzések kert nevelés szőlő zeusz tök masni kukorica amarílisz

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr491998671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása