A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Oltás, Artúr, Kórház...

2011.02.12. 23:25 Milu75

Szombat:

Mára ütemeztük a kutyók éves kombinált oltását. Reggel még volt időnk visszafeküdni egy kicsit, de aztán készültünk és nekiindultunk. Nagyon örültek, hogy megint autózunk, de aztán egy kicsit csalódhattak... Mind a kettő huncut megszeppent a vizsgálóasztalon és a nyakamba akartak mászni. :O
Doktornéni végig vizsgálta Őket... Dicséretet is kaptunk, hogy milyen szépségesek a fogaik! :) Aztán jöhetett a szuri, ami az addigi macerához képest már semmiség volt. ;)

Jöhettünk haza, pihenhettünk tovább, de nem olyan sokat, ugyanis indultunk vásárolni és Artúrhoz. Bevásároltunk itthonra, plusz most már a kertbe is. Vettünk pár magot és dughagymákat. :)

Utána irány a Lurdy és a macskakiállítás! Egyenesen Andiékhoz mentünk és szinte azonnal az ölünkbe kaptuk Artúr tündér manót. Annyira búúúújt, de annyira! :)
Akkor már túl voltak a bírálaton, csak az eredményre vártunk. És édes kis cica bogyó 1. helyezett lett a házicicák között!!! :) 
Annak ellenére, hogy már délután gondjai voltak a pisiléssel. :( Láttuk az alomban ücsörögni hosszasan, de nem jött semmi... 1-2 csepp véres valamin kívül. :O Mikor az ölemben volt, akkor is pöttyös lett  pólóm. Kis manócskának tehát fájdalmai lehettek, ezért gondolkodni kellett, hogyan is legyen. Merthogy Andinak ott voltak a többiek is. (Most összesen 7 cicát hozott a kiállításra) Természetesen segítettünk, ez egy másodpercig nem volt kérdés. Azt még megvártuk, hogy Artúr megkapja a nyereményt, a serleget, azaz az eredményhirdetést. Utána viszont irány a hordozó és a kórház!
Mivel hétvége van, ügyelet volt csak. De a doktornő azonnal tudta, mi a teendő. Megvizsgálta Artúrt, látta a pöttyöket és érezte, hogy gond van. Nem volt olyan nagyon telve a hólyag, de hiába nyomta, semmi nem jött... Csak vércseppek. Először ultrahanggal gondolták megnézni, de azt elvetettük, lévén akkor Artúr egész pocakját le kellett volna borotválni. :O Helyette inkább katétert kapott szegényem, de milyen jó, hogy emellett döntöttünk!
Már a katéter sem nagyon akart bemenni... Kb. 1,5 cm-nél megakadt és csak valami folyadékkal segítve ment tovább. :( Aztán meg hamar eltömődött a sok vesehomoktól. Végül csak sikerült, de sokkal rosszabb a helyzet, mint gondoltuk. Láttuk a lejött vizeletet, ami tényleg nagyon homokos volt... Nagyon! Ezért aztán a katéter benne maradt és Arti kapott egy gallért is. Eddigre már este 7 óra lett és a kiállításnak is vége lett. Tartottuk a kapcsolatot Andival telefonon, aki elindult a kórházba, hogy még Ő is tudjon a dokival beszélni. Abban maradtunk, hogy a katéter benne marad, vasárnapra is kiadta a doki a fájdalomcsillapító és antibiotikum szurit és így Artúr maradhat a kiállításon vasárnap. Versenyezni ugyan nem fog, de ellehet nyugiban a ketrecében. Vasárnap este pedig Andi hazamegy és hétfőn elmennek a saját dokihoz. Bízom benne, hogy minden rendben lesz és Artúr is rendbe jön! :)

Mindezek után volt még egy kis kavarás (vagy mi). Már javában elmúlt este 8 óra és Andi ott állt egyedül, nem is nagyon tudta, hova kell mennie, azaz hol van a szállás. Akikkel együtt aludt volna, mind hazamente, mert gondok voltak a cicákkal. :O Ez egy ilyen fura nap lett úgy látszik betegség szempontjából. :( Próbáltuk hívni a megadott telefonon a szállást, de senki nem vette fel. Így hát Andi és a 7 macsek Nálunk alszanak! :)

Megkapták az egyik szobát és remekül elvannak. Artúr is pisilt azóta egyszer, azaz leengedtük Neki. A Mi cicáink eleinte kicsit félősek voltak, elbújtak, aztán szépen sorban merészkedtek elő rejtekükből. Még Masnika is bizalmatlan volt eleinte, aztán mikor megérezte, hogy cicák vannak a szobában, csak bemenni akart. :D Nyüszített és csóvált. Andival viszont remekül összehaverkodtak. :)

Így aztán elég mozgalmasra sikeredett a nap, de sebaj!

Képek:
Reggel az ágyban. "Alszunk Anyával" :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lolika mellettünk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aztán elmentünk dokihoz.
Anya-gazdi elfelejtett pórázt hozni. :( Még jó, hogy a kocsiban vannak hámok...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindenki kapott  bolha-kullancs elleni cseppet.
Cicáknak utána "ajándék" alutasis:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Még egy kis pihi Apa-gazdival:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aztán egyedül... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


És Mi elmentünk a kiállításra.
Artúr: :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bújós tündér:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tappancs:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Egy új tesó: Nava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Másik tesó, Tayo: fajtagyőztes lett! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andi és Artúr: plusz a serleg:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Este a kórházban: Már pihizve...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Egy évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kutya betegség macska süti lola oltás ábel zeusz artúr masni állatorvos vilmos

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr882656942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása