A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

25. túra

2014.04.13. 19:45 Milu75


Ma tartottuk a TúraCsapat 25. sétáját a Vértesben, Várgesztesen. Leírni is furcsa, hogy ez már a 25. találkozó volt és immáron 4 éve járunk össze a gazdikkal és persze a kutyákkal ebbe a remek társaságba. ;)

Féltünk egy kicsit az időjárástól, de lassan már hozzászokunk, hogy ha mi meghódítani készülünk valamelyik erdőséget, akkor a napocska és a meleg levegő is velünk tart. Így volt ez ma is. :)

Ma összesen 42 kutya és 68 gazdi indult neki a szépséges, tavaszi Vértesnek:

A találkozó 10 órakor volt a Várgesztesi Vár alatti réten, ahova szépen, sorban érkeztek a résztvevők. Mindenki kapott üdvözlő ajándékot, majd kikerültek az otthon készített sütemények és torták az asztalra. Mert ilyenkor áprilisban mindig ünnepelünk. :) A TúraCsapat legelső túrája 2010. március 20-án volt, amit minden tavasszal megünneplünk sütikkel, pezsgőkkel és most már másodjára bográcsban készült, fincsi pörkölttel is. :)

A sütemények eszméletlenül szépek és finomak voltak. Le a kalappal mindenki előtt, aki dolgozott vele, készült otthon és elhozta nekünk ma reggel. Szívem szerint mindenkinek adtam volna jutalmat érte... Ám szokásunkhoz híven 2 nyertest hirdettünk, melyet szavazatok alapján döntöttünk el. Meg kell jegyeznem, hogy nem volt olyan sütemény, amelyik ne kapott volna ezért vagy azért szavazatot. Nagyon-nagyon köszönöm nektek, hogy hoztátok!!!

Azt hiszem kevesen voltak, akik mindent végig tudtak kóstolni, pedig érdemes lett volna. :) Ezek után pedig teli gyomorral indultunk útnak. Hátra hagytuk Csabit és Ferit, akik a kész pörkölttel vártak minket vissza.
Igyekeztünk lassan menni, nem siettünk sehová. Ilyenkor az a lényeg, hogy mi is, de főleg a kutyák jól érezzék magukat. Ismerkedjenek egymással, szocializálódjanak, na meg futkossanak, szaglásszanak és együtt bandázzanak egy kicsit. Pár kutya együtt, némelyek külön-külön bandukoltak felfelé a gazdik mellett. Összetűzés csak párszor alakult ki, mikor megálltunk egy-egy elágazásban. Hála a gondos és gyors gazdiknak, nem lett nagy probléma. Hamar rendet tettek az ebek között. (y)
Érdekes módon kétszer még autóval is találkoztunk az erdő közepén. Az oké, hogy amin indultunk, az egy murvás út két falu között, de mégiscsak turista útvonal. Nem vagyok biztos benne, hogy azok az autók jó helyen jártak... Viszont rendesen megvárták, míg megfogjuk a kutyikat az út szélén, majd szépen, lassan haladtak el mellettünk.

Mikor felértünk az út végén, akkor lepihentünk egy kis időre. És ha már így lepihentünk, megtartottuk az agytornát is, ami pár kérdésből álló kvíz a gazdiknak. Kutyákról, kutyatartásról, a TúraCsapat-ról és még az erdőről is szólt. Hibátlan teszt sajnos nem született, ám 1 hibával 4 papír is akadt. Közülük kellett eldönteni a helyezetteket, melyhez ismét csak a szétlövő kérdéseket hívtuk segítségül. Ugyanitt szavaztunk a túra kedvenc kutyusaira is.

Még készítettünk egy csoportképet is, majd indulhattunk tovább. :) Akik elől mentek, jól belehúztak, akik hátul indultak, azok viszont lassabban haladtak, sétáltak és nézelődtek. Ám megbeszéltük előre, hogy az eleje minden elágazásban megáll, így várjuk be egymást. És így el sem veszítettünk senkit, mindenki jöhetett a saját tempójában és élvezhette a friss levegőt és a csodaszép erdőt.
Nemsokára elérkeztünk 2 dagonyázós helyhez, ahol bizony pár kutya, gazdái határtalan örömére megmártózott. De mint tudjuk, a koszos kutya = boldog kutya, ezért csak nevettünk rajtuk. :)
Innentől már lefelé haladtunk a parkoló, vagyis a rét felé. Mikor már egészen lent voltunk, a bográcsos pörkölt illatát éreztük a levegőben, ezzel serkentve minket a gyorsabb léptekre. ;)

Tehát visszaérkeztünk a rétre, ahol egy hatalmas pihenő várt ránk, közben vetélkedővel, majd a végén díjátadóval és végül a várva-várt piknik ebéddel. Ez volt a terv, ami aztán némiképp átalakult. :)
Gyors segítőimmel elkezdtük kijavítani a teszteket, összesíteni a szavazatokat, amit utána egyedül folytattak, mert megint páran elmentünk pályát építeni a vetélkedőhöz. Mindenkinek hálás köszönetem a segítségért!!!
Mikor a pálya elkészült, indulhatott a vetélkedő. A feladat: "A gazdinak végig kell mennie egy agility-hez hasonlatos pályán (Szlalom, "ugrás"), úgy hogy közben a kezében egyensúlyoz egy fakanalat, amiben egy teniszlabdát tart. Plusz amelyik kezében van a fakanál, azon a csuklón kell legyen a kutya póráza végén a kutyával. A póráz, a fakanál és a teniszlabda mindenkinél ugyanaz !!!"
Ahogy Én láttam, tetszett a gazdiknak a feladat, lelkesen teljesítették azt. Egyensúlyoztak a fakanállal, miközben ügyes mozdulatokkal haladtak a pályán. A kutyák persze igyekeztek akadályozni őket. Vagy rángatták a kezüket vagy éppen a labdát akarták megszerezni, de olyan kutyus is akadt, aki nem a pályán akart haladni, inkább a bográcsos illat vonzotta. ;)

A verseny egy kicsit elhúzódott... Miközben a pörkölt illata szállt a levegőben, nem csoda, hogy mindenki éhes lett. :) Ezért aztán halasztottunk, már ami a díjátadót illeti és enni kezdtünk. :) Csabi és Feri ismét kitettek magukért és egy isteni finom ebédet készítettek. Hatalmas köszönet érte!!!

Mint említettem, a verseny tényleg elhúzódott és ekkorra sajnos páran elköszöntek. Várták őket otthon vagy siettek egy találkozóra, de még olyan is akadt, aki munkába indult.

Az ebéd elfogyasztása után viszont már tényleg az ünnepélyes díjátadó következett. A nyertesek most - a szülinapra való tekintettel - serleget is kaptak a remek nyeremények mellé. Gratulálunk!!!
Plusz meglepetéssel is készültünk a törzstagoknak. Mert igazából ez a TúraCsapat a részvevők nélkül nem érne semmit, nem is lenne, ha nem jönnének mindig olyan lelkesen és lelkiismeretesen túrázni. :) Ezért a mai napon kaptak egy-egy emléklapot és egy TúraCsapatos kulcstartót. Bízom benne, hogy örültetek ennek az apróságnak. Köszönöm minden tagnak, hogy vagytok!!! :*

Összességében azt hiszem, egy nagyon jó hangulatú, kellemes sétával összekötött, igazi szülinapi ünnepléses találkozó volt a mai. A visszajelzések is ezt igazolják, így remélem, Mindenkivel találkozunk majd az elkövetkezendő túrákon. :)

Köszönöm szépen a sok-sok segítséget, a kellékeket, a lelkesedést és a biztatást.
Túrára fel!

Képek:
Megérkeztünk... A szépséges rét:
01_megerkeztunk_paran_a_reten.jpg
Minden résztvevő üdvözlő ajándékot kap!
02_udv_ajandekok.jpg
Válogatás:
03_valogatas.jpg
05_valogtas2.jpg
10_valogatas3.jpg
Gyűlnek a sütik...
07_gyulnek_a_sutik.jpg
08_kreativ_sutik.jpg
13_meg_suti.jpg
14_fank_is.jpg
A két nyertes:
Legfinomabb!!!
04_legfinomabb_suti.jpg
Legszebb!!!
06_legszebb_suti.jpg

A kutyusoknak is készült meglepi! Külön köszönet érte! :*
09_kutyiknak_is_maj.jpg

Kóstolás: Asztal körül...
11_kostolas.jpg
12_kostolas2.jpg
Utána indulunk!
15_indulunk.jpg
16_indulunk2.jpg
Le...
18_lefele1.jpg
17_lefele_megyunk.jpg
Majd fel...
19_napsutesben_felfele.jpg
Elágazásban, pihi:
20_elagazas.jpg
21_elagazasban_varunk2.jpg
22_ket_terrier.jpg
Szépséges az erdő!
23_szep_erdo_jon_a_vege.jpg
Felértünk...
24_felertunk.jpg
Agytorna:
25_agytorna.jpg
26_agytorna2.jpg
27_agytorna3.jpg
28_agytorna4.jpg
Közben játék a kutyikkal:
30_pihi_kutyikkal.jpg
29_kozben_jatek_terrierek.jpg

Csoportkép :)
31_csoportkep.jpg
Indulás tovább!
32_indulunk_tovabb.jpg
33_tovabb2.jpg
34_boogi_zazi_labnal.jpg
Be az erdőbe!
35_pihi_utan_megyunk.jpg
36_kutya_popok.jpg
Megint felfelé, a legszebb erdőrészen :)
37_felfele_megyunk.jpg
38_jonnek.jpg
Lovasokkal is találkoztunk...
39_lovasok_elmentek.jpg
Következő elágazás, következő megállás...
40_elagazasban.jpg
41_elagazas.jpg
Innen már lefelé:

42_lefele.jpg
43_lefele2.jpg

Első dagonyás hely...
44_dagonya_erdo.jpg
Aki megmártózott benne :)
45_bukfenc_dagonya.jpg
Második hely...
46_dagonya2.jpg
47_gomboc_dagonya.jpg

Tovább, lefelé:
48_tovabb_le.jpg
49_lefele_tovabb.jpg
50_jovunk.jpg
Visszaértünk:
51_visszaertunk.jpg
Közben elkészült a pöri ;)
52_szakacsok_ismet.jpg
53_pori_keszen.jpg
Pihi a réten...
54_pihi_a_reten.jpg
55_pihi2.jpg
56_pihi3.jpg
57_phi4.jpg
58_pihi_nagyban.jpg
Nagy munkában: Javítás, összesítés!
59_osszesites.jpg
60_osszesites.jpg
Agytorna döntősök:
61_agyorna_donto.jpg
Aztán vetékedő!!!
62_vetelkedo_tapsi.jpg
Kategória győztesek:



Mindenki: lejátszási lista!

Ebéd ;)
63_jo_etvagyat.jpg
Majd díjátadó:
63a_serlegek.jpg
64_kedvenc_beagle.jpg
65_kedvenc_bukfenc.jpg
66_dijatado.jpg
67_djatado_imreeke.jpg
Szakácsoknak is nagyon köszönjük!!!
68_szakacsoknak.jpg
69_szakacsok_mosoly.jpg
Egy kis plusz: Hazafelé kényszerpihenő az autópályán...
69_autopalyan.jpg

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: szülinap vértes kutya kirándulás erdő ünneplés várgesztes TúraCsapat

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr376128090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása