A Nagy család

2007-ben elértük életünk egyik célját, saját kertes házba költözhettünk. Még nincs készen, de mi már boldogan birtokba vettük. Az építkezés után lassan visszazökken az életünk a normális kerékvágásba.
Azóta gyarapodtunk 4 macskával, 2 kutyával, szépítjük a kertünket és rengeteg sok ötletünk, tervünk van a jövőt illetően. Milu és NaP ír itt a hétköznapjaikról.

Creative Commons Licenc

Állatkáink: (Katt!)




PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Dog tickers

PitaPata Cat tickers

PitaPata Cat tickers

Mi (fotók)

Építkezésünk 2007

haz_kicsi.jpg

emblema_170.jpg

.
Időjárás előrejelzés

Szmogtérkép Bp.

.
Budapest szmogtérképe

Felhőkép

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Milu75: Szia Mócika, A felszín alatt tudod, mindig vannak problémák. És az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan kezeljük. Nálunk látszólag tényleg hasonló volt az érdeklődés, de ez önmagában nagyon kevés! Az élettől egészen mást akarunk és másért teszünk! ... (2016.02.11. 09:38) Közlemény
  • Mócika: Milu!!!!!!!!! Nem akarok hinni a szememnek! :(Nálatok összeillőbb párt keresve sem találni.Annyira közös volt bennetek az érdeklődés minden iránt, hogy el sem tudom képzelni mi oka lehet a szétválásnak!Meg vagyok döbbenve és nagyon-nagyon sajnálom ... (2015.05.01. 16:32) Közlemény
  • Krisztinca: :-( (2015.04.21. 21:28) Közlemény
  • Katalin Farkas: Kedves Nagy család! Egyszerűen imádlak olvasni benneteket,hihetetlenül aranyos a két kutya a kert pedig gyönyörűséges. Üdvözlettel: Kati (2014.05.19. 22:49) Virágos
  • Ákos macska: Én úgy szoktam az ilyen kisebb virágokat közelről fotózni, hogy mögé teszem a kezemet,(vagy egy kartont)és akkor nem a háttérre fog fókuszálni! :) ( Persze csak ha az élességre értetted hogy a legnehezebb lefotózni) :) (2014.03.12. 15:00) Hétköznap
  • Mócika: Szia Milu és Peti. Nagyon örülök, hogy Ti is megtapasztalhattátok ezt a két kis csodát!Mi szeptember hetedikén voltunk Abonyban a macskaklubbal.Ott találkoztunk és ismerkedtünk egymással és a tigriskékkel. Nekem még a kezembe adták és odabújt a nya... (2014.03.12. 14:59) Sibir és Ussuri
  • NaP: Szia Gezaneni33! Persze, azóta is rendben működik a két szikkasztó! Mindkettő kb. 1 köbméter és kb. 210 nm a tetőről folyik beléjük a víz (fele-fele arányban). (2014.03.12. 14:51) Kész a szikkasztó!
  • Utolsó 20

Látogatók...

Éppen most...

Térképen...

free counters

Allergia

2010.09.15. 14:09 Milu75

Szerda:

Ma Én is szabin voltam. Egyrészt mára rendeltem cica- és kutya tápokat, de ami még ennél is fontosabb Masnit vittem bőrgyógyászatra az egyetemre. Sajnos tényleg csak Én vittem, mert Peti annyira lerobbant mára, hogy inkább a saját dokijához ment... :( 
Azért vett ki szabadságot, hogy a szikkasztót építse, ehelyett most az ágyat nyomja és gyógyulgat...

No de Masni:
Minden kórelőzményt felírtunk, megbeszéltünk... Aztán a doktornő iszonyatosan alaposan végig nézte Masnit. Nagyon bátor volt a mini kutty!!! :)
Most már ugye nem olyan sebes sem a lába, sem a pofija, de az látszik, hogy még most is nagyon-nagyon viszket Neki és fájdalmai vannak. Ezzel persze lehet együtt élni, de... Mégsem egészséges.
A lábujjai között gombás fertőzés is van, a többi helyen igazából csak az allergiából adódó bőrbetegség baktériumai.
Kezelés gyanánt több lehetőség is felmerült. Egyrészt fontos, hogy a tüneteket kezeljük vagyis vissza szorítsuk! Ehhez is több módszer lehetséges: Antihisztamin, kenőcsök, samponos fürdetés, szteroid bogyóban vagy injekcióban... Az utóbbinak szerintem mindenki ismeri a mellékhatásait, ezért mondtam is azonnal, hogy az kizárt. Azért Ő mégis elmondta, ám így is elvetettük.
Az antihisztamin akár végleges megoldás is lehetne némely esetekben, de Masninál nem nagyon vált be... :(
Egyedül a fürdetést találtuk valamennyire hatásosnak, ezért most ez lesz! 2 naponta fürdetjük Masnit az Allermyl samponnal. Mivel Ő már olyan stádiumban van, ahol a baktériumokat is és a bőrbántalmakat is kell kezelni, ezért csakis ezzel lehetséges. Amit a kereskedelmi forgalomban árulnak hipoallergén samponokat, azok NEM AZOK! Az lehetséges, hogy csak természetes anyagokból van, ami dicséretes, de ettől még nem lesz hipoallergén! Max. megelőzni lehet velük a bajt, kezelni azonban már nem!
Megmondom őszintén, hogy már hónapok óta az immunterápián (hiposzenzibilálás) gondolkodunk. Most is igazán arra voltam kíváncsi, hogy mennyire lenne hatásos, mik az eddigi eredmények... : Mivel Masni még fiatal kutyus és a tavalyi vérvétel szerint igazából csak 1 dologra allergiás, ezért nagyon is indokolt Neki ez az eljárás. Azonban: A tesztet ajánlatos újra elvégezni, már csak azért is, mert az Én elmondásom alapján idén már valamilyen fűfélére is allergiás lehet. (A múltkori túránk után jött elő rajta nagyon a pirosodás, viszketés) Viszont még akkor is megmaradunk 4 alatt, ami az allergéneket illeti (azt hiszem, jól írtam: szóval hogy 4-nél kevesebb dologra allergiás Masni.)
Most az első teendőnk, hogy visszaszorítjuk a tüneteket, amennyire lehet. Ez azt jelenti, hogy megy tovább a Suprastin, 2 naponta fürdetjük (advantix + 4nap után) Allermyl-lel + a gombájára is kapott valami lemosót, amit hetente csak 1x szabad használni! Aztán visszamegyünk, Doktornő megint megvizsgálja és ha úgy látja Masnika bőrén, akkor megismételjük az allergia tesztet. Az eredmények függvényében pedig megrendelhetjük az oldatot.
Erre is 2 lehetőség van: Vagy Svájc-ból rendeljük, ahol 6 hónapra 34000,- vagy Hollandiából, ahol 10 hónapra 45000,- (Mi az utóbbit fogjuk választani, ha eljutunk odáig.)
Természetesen most is elhangzott, hogy nem 100%-os a gyógyulási arány. Az esetek 70%-ban gyógyultak meg kutyusok, illetve szinten tarthatóak a tünetek olyannyira, hogy teljes életet élhet a pici kutty...

Hirtelen ennyi, amire visszaemlékszem. Szerintem sok mindent kihagytam. 1 órán keresztül voltunk bent: Nagyon sok minden elhangzott...

Délután, itthon vártuk a "szállítmányt". :) Meg is érkezett a sok-sok finomság cicáknak, kutyáknak... És a Túra csapatnak! :) Megint sok szép dolgot kaptunk támogatásként, amit majd örömmel adunk tovább a gazdiknak. :) 

Este pedig Bátyám telefonált, hogy mit szólnánk egy kis rántott gomba vacsorához? Ugyanis most voltak szedni és úgy néz ki, Nekik sok lesz. Persze, hogy mentünk!!! :) Paníroztunk, sütöttünk, ittunk és ettünk. Nagyon finom volt!!! Köszönjük szépen. A végén olyan sok lett, hogy Petinek még holnap ebédre is maradt. :) 

Képeink:
Sütemény tündér az ágyban... Nagyon hős volt, hogy ma "egyedül" maradt itthon. 
(Persze a cicákkal, de...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Egy kislányka cicc a cicamínón:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vacsoránk: Pöffeteg és őzláb...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sülnek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Egy évvel ezelőtt...>>

Két évvel ezelőtt...>>

szerintünk: (5/5)
Véleményetek a bejegyzésről...: (5/5)

Szólj hozzá!

Címkék: kutya macska süti allergia lola vacsora gomba masni állatorvos bőrgyógyászat

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyek.blog.hu/api/trackback/id/tr562298042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása