Szombat
És ma elkészítettük, betöltöttük életünk első teljesen egyedül készített kolbászát. Mármint helyesbítek: Eddig is töltöttünk kolbászt, de Peti családjának segédletével, ahol mindig volt gyakorlott, hozzá értő családtag. Most viszont itthon csináltuk Bátyámékkal közösen.
Először is vettünk egy hurkatöltőt a neten. Aztán elkértük a receptet a fűszerezésre vonatkozóan, amiket be is szereztünk. ;) Majd a hús megrendelése következett, ahol volt egy kicsi kavarodás, illetve keresztbe szervezés, de végül minden jól "sült el". A lényeg, hogy eredetileg 40kg húst rendeltünk, ám a végére csak 26 maradt, amit ma el tudtunk hozni. Utólag egyébként bőven elég volt ez így elsőre. ;)
Az egész műveletre Bátyámék garázsában került sor. A lányok előkészültek, adagoltak, a fiúk pedig gyúrtak, tekertek és ittak. :D Azaz ez utóbbit Mindenki. ;)
A nap legvégén pedig meg is kóstoltuk a mai művet, vagyis egy szálat megsütöttünk és megettük "ebédre". Többek szerint kicsit csípős, de fincsi. Nekem pont jó volt. :)
Utána még megnéztünk egy filmet, bár egyesek már aludtak közben. Jól bebugyoláltuk Magunkat egy-egy plédbe, de még így is köhögtünk. :S Pedig én már tényleg határozottan érzem a javulást. Peti még kicsit le van maradva ezzel, bár ahogy elnézem, Ő nem is romlott le annyira, mint Én. :O
Összegezve: szuper nap volt a mai. :) Örülünk, hogy sikerült "egyedül" is a művelet, ezért aztán tervezünk is a jövőben hasonlót.
Képekben:
Előkészítve, kimérve a fűszerek:
Egy lényeges "hozzávaló": Berkenye pálinkánk. :)
Garázsban: kezdhetjük!
Só:
Paprika:
Bors és kömény:
Fokhagyma:
Hogy könnyebben menjen a munka: Forralt bor és falatkák
Segített! ;)
Kötényes pasik:
Bél méretre vágva:
:)
És töltés!
Készül ám!
A végeredmény:
Kóstoló ebéd:
Utolsó kommentek